Pri streľbe pred budovou televízie v Albánsku zahynul jeden človek

NETKY.SK • 27 Marec 2023, 12:45 • 2 min
Pri streľbe pred budovou televízie v Albánsku zahynul jeden človek

TIRANA - Streľba pred budovou albánskej televíznej stanice Top Channel v hlavnom meste Tirana si v pondelok vyžiadala jednu obeť, uviedla tamojšia polícia.

slovakia

left justify in out

Polícia spresnila, že na budovu súkromnej televízie spustili paľbu zo samopalu typu Kalašnikov, pričom o život prišiel jeden z členov ochranky. Neznámi páchatelia strieľali z vozidla prechádzajúceho okolo budovy. Šesťdesiatročný strážnik sa v čase streľby nachádzal v búdke pred sídlom televízie, keď ho zasiahla paľba. Zraneniam na mieste podľahol.

 

Polícia doposiaľ bezprostredne neinformovala o možnom motíve útoku na sídlo tejto najväčšej albánskej televíznej stanice s tým, že v prípade "prebieha vyšetrovanie".

 

Tamojší premiér Edi Rama vyjadril sústrasť rodine obeti i personálu televízie. Zároveň vyzval všetkých obyvateľov Albánska, aby "v tejto veľmi znepokojujúcej chvíli" držali spolu. Albánsko bolo v minulosti neslávne známe nelegálnym obchodovaním so zbraňami, píše AFP. Viac než milión samopalov Kalašnikov bolo počas nepokojov v 90. rokoch ukradnutých z vojenských skladov. Napriek tomu sú prípady masovej streľby a násilné útoky na novinárov v tejto chudobnej jadranskej krajine skôr sporadickým javom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona