Hasiči v Prievidzi absolvovali cvičenie zamerané na záchranu topiacej sa osoby

NETKY.SK • 30 Január 2024, 14:39 • 2 min
Hasiči v Prievidzi absolvovali cvičenie zamerané na záchranu topiacej sa osoby

NEDOŽERY-BRAZŇANY - Dňa 29. januára vykonali príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Prievidze previerkové cvičenie, ktoré bolo zamerané na záchranu topiacej sa osoby, pod ktorou sa preboril ľad. Cvičenie sa konalo na vodnej nádrži v obci Nedožery-Brezany.

slovakia

left justify in out

Topiaca sa osoba (figurant) sa nachádzala uviaznutá vo vodnom prostredí, približne 25 metrov od brehu. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru vybavení povodňovými oblekmi istení lanom sa priblížili k topiacej sa osobe, ktorú zaistili a v spolupráci s hasičmi na brehu bezpečne vytiahli z vodnej nádrže.

 

Po tom, ako si všetci príslušníci HaZZ vyskúšali rôzne spôsoby záchrany a transportu zachraňovanej osoby z vodného prostredia na breh, si následne precvičili postupy poskytovania predlekárskej prvej pomoci pri hypotermii, ku ktorej často dochádza práve u osôb zachraňovaných z ľadovej vody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne, Foto: HaZZ v Trenčíne
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies