Slovákom sa v prvých zápasoch NHL darilo. Tatar si otvoril strelecký účet

NETKY.SK • 14 Január 2021, 08:18 • 2 min
Slovákom sa v prvých zápasoch NHL darilo. Tatar si otvoril strelecký účet

V zámorii odštartovala nová sezóna NHL. Tomáš Tatar a Erik Černák si pripísali prvé kanadské body.

slovakia

left justify in out

Najslávnejšia hokejová liga na svete, kanadsko-americká NHL, v noci zo stredy na štvrtok odštartovala. Počas prvej noci novej sezóny sa pred prázdnymi hľadiskami predstavilo 10 tímov v piatich zápasoch, v ktorých nastúpili dvaja slovenskí reprezentanti.

 

Tomáš Tatar za Montreal Canadiens si otvoril strelecký účet v zápase proti domácemu tímu Toronto Maple Leafs, keď v presilovej hre poslal jeho tím do vedenia 3:1. V druhej tretine mu k tomu dopomohla výborná prihrávka Alexandera Romanova, ktorá Tatara poslala do samostaného nájazdu. Rodák z Dubnice nad Váhom v čistej príležitosti ukázal jeho prednosti a brankára Frederika Andersena prekonal strelou medzi betóny. Ani to však Canadiens nestačilo k výhre, keďže vďaka gólu Morgana Rielly v predĺžení sa  z prvého víťazstva tešilo domáce Toronto.

 

Tatar bol po prehre v úvodnom súboji sezóny sklamaný. "Viedli sme, no prišlo niekoľko nešťastných okamihov a súper dorovnal, Niekoľko minút som si aj myslel, že prehráme v riadnom hracom čase, potom sme však opäť zapli na vyššie obrátky. Hneď prvý zápas sezóny dospel až do predĺženia a hry troch proti trom. Obe mužstvá si vypracovali šance a tak ako sme prehrali, sme mohli aj zvíťaziť," komentoval slovenský útočník na oficiálnom klubovom webe.
 

 

V súboji tímov Tampa Bay Lightning a Chicago Blackhawks sa za domácich predstavil slovenskí obranca Erik Černák, ktorý si taktiež otvoril bodový účet v novej sezóne NHL. Tampa nad Chicagom vyhrala vysoko 5:1, k čomu dopomohol Černák jednou asistenciou a s pobytom na ľade viac ako 20 minút. Na konci prvej tretiny jeho strelu za chrbát brankára Subbana tečoval Anthony Cirelli. 

 

 

V ďalších zápasoch Philadelphia Flyers vyhrala nad Pittsburg Penguins 6:3, Vancouver Canucks nad Edmonton Oilers 5:3 a St. Louis Blues nad Colorado Avalanche 4:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies