Ako vidí kauzu Tipos Štefan Harabin?

NETKY.SK • 2 December 2019, 14:53 • 2 min
Ako vidí kauzu Tipos Štefan Harabin?

BRATISLAVA - Volebný líder strany Vlasť Štefan Harabin sa tentokrát vyjadril ku kauze Tipos spolu s bezpečnostným expertom strany Vlasť Ernestom Nagym. Prečo generálny prokurátor Čižnár nenavrhol vzatie do väzby Počiatka Kaliňáka a Trnku?

slovakia

left justify in out

Desiatky hráčov zneužívali chybný systém v Tipose. Bez riadnej hry si peniaze prelievali na osobné účty. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk s tým, že zamestnanci akciovky poslali list ministrovi financií. Podozrenia preverujú kontrolóri z rezortu.

 

Tipos na jar 2018 zrušil 142 hráčskych kont. "Špekulanti ich totiž využívali na preposielanie financií na svoje či iné účty v bankách. Robili to bez toho, aby riadne stávkovali. Najprv si na hracie kontá vložili peniaze a potom ich bez použitia v hre poslali na svoj osobný účet,“ spresňuje portál. Pri balíku peňazí, ktorý dorazí na účet v banke, sa podľa neho pritom nikde v poznámke nepíše, či ide o výhru z online hry. Je však jasné, že ide o peniaze z Tiposu.

 

Riaditeľ Tiposu Ján B. a šéf IT Miloš P. boli nakoniec z väzby oslobodení

 

Ernest Nagy sa vo videu vyadruje ku kauze a odkrýva to, ako sa dal celý podvod zakryť a legalizovať. 

 

Štefan Harabin presadzuje svoj názor, že by mal byť na Trnku, Kaliňáka a Počiatka vydaný zatykač. 

 

“Keby toto spáchali iní podnikatelia, v oveľa menšom rozsahu, a bez charakteristík organizovanej zločineckej skupiny, boli by už dávno v base,” vyjadruje pohoršenie Harabin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies