V USA sa bude točiť film o japonskom mačiatku Hello Kitty

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 10:20 • 2 min
V USA sa bude točiť film o japonskom mačiatku Hello Kitty

NEW YORK - Americké filmové štúdio New Line Cinema, patriace produkčnej spoločnosti Warner Bros, získalo od japonskej spoločnosti Sanrio práva na nakrútenie prvého filmu s kreslenou postavičkou Hello Kitty. Dohodu sa podarilo dosiahnuť po takmer piatich rokoch diskusií, informovala v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Táto mačacia postavička, ktorú obľubujú deti po celom svete, má už 45 rokov, avšak ešte nikdy sa neobjavila vo filmovom stvárnení, ale len v krátkych animovaných snímkach. Práce na príprave scenára zamýšľaného filmu sa majú začať čo najskôr.

 

 

"Okamžite sa začne hľadanie autorov a kreatívnych talentov," uvádza sa vo vyhlásení firmy Sanrio, z ktorého citovala agentúra AFP. Na vzniku snímky sa bude podieľať aj americká produkčná spoločnosť FlynnPictureCo.

 

 

Kreslená postavička Hello Kitty, vytvorená japonskou dizajnérkou Juko Šimizu, sa po prvýkrát objavila v roku 1974. Odvtedy prináša firme Sanrio nesmierne zisky vďaka veľkému množstvu produktov určených pre deti, ako sú hračky, oblečenie a rôzne doplnky, ktoré sa v súčasnosti predávajú v 130 krajinách sveta.

 

 

Produkčná spoločnosť Warner Bros už dostala na filmové plátno viaceré obľúbené detské hračky, napríklad v rámci série animovaných filmov Lego príbeh. Od japonskej firmy Sanrio zároveň s Hello Kitty získala aj práva na ďalšie kreslené postavičky, ako sú Gudetama, My Melody a Little Twin Stars.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies