Hantuchová v zime v International Premier Tennis League

NETKY.SK • 28 Február 2014, 17:05 • 2 min
Hantuchová v zime v International Premier Tennis League

BRATISLAVA - Tridsaťročná popradská rodáčka je po drafte v "kategórii C", súťaž sa uskutoční 20. novembra - 18. decembra v Bangkoku, Kuala Lumpure, Bombaji, Singapure a Hongkongu.

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová figuruje medzi hráčmi, ktorí prisľúbili svoj štart v novej súťaži International Premier Tennis League mimo oficiálnych štruktúr ITF, ATP a WTA. Zoznam priniesol napríklad portál Live Tennis či web L´Equipe.

 

Tridsaťročná popradská rodáčka Hantuchová je po drafte v "kategórii C" spolu s Poliakom Jerzym Janowiczom, Nemcom Philippom Kohlschreiberom, Ukrajincom Alexandrom Dolgopolovom, Cyperčanom Marcosom Baghdatisom, Talianom Fabiom Fogninim, Španielmi Felicianom Lópezom a Fernandom Verdascom, Taliankou Sarou Erraniovou, Srbkou Jelenou Jankovičovou, Nemkou Angelique Kerberovou, Ruskou Svetlanou Kuznecovovou a Švajčiarkou Martinou Hingisovou. 

IPTL zastrešuje Ind Maheš Bhupáthí a súťaž miešaných družstiev sa bude konať 20. novembra - 18. decembra 2014 v Bangkoku, Kuala Lumpure, Bombaji, Singapure a Hongkongu. Medzi tzv. ikonami sú Španiel Rafael Nadal, Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray, Američanka Serena Williamsová, Švajčiar Stanislas Wawrinka, Američania Pete Sampras a Andre Agassi, Bieloruska Viktoria Azarenková a Dánka Caroline Wozniacka. 

 

V sekcii bývalých majstrov prichádzajú do úvahy Austrálčania Patrick Rafter a Mark Philippoussis, Španieli Juan Carlos Ferrero a Carlos Moya, Američan Michael Chang, Chorvát Goran Ivaniševič, Francúz Fabrice Santoro a Nemec Rainer Schüttler. V A-category sú Španiel David Ferrer, Čech Tomáš Berdych, Francúz Jo-Wilfried Tsonga a Poľka Agnieszka Radwanská. 

 

Spoluzakladateľovi Bhupáthímú pomáha s propagovaním austrálsky bývalý líder svetového rebríčka Lleyton Hewitt. Ind predznamenal platový strop 10 miliónov dolárov na jeden tím a dolnú hranicu 4 milióny USD. Každé družstvo bude pozostávať zo šiestich až desiatich členov. Bhupáthí vysvetlil, že na jeden set so systémom "no ad" a prípadným tajbrejkom už za stavu 5:5 sa bude konať dvojhra mužov, dvojhra žien, štvorhra mužov, miešaná štvorhra a dvojhra legiend. O víťazovi pritom rozhodne počet gemov, nie bodov. Podobne sa ráta v americkej letnej profesionálnej Svetovej lige tímov (WTT). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies