Halák korunoval úspešnú sezónu obhajobou víťazstva na Zlatom puku

NETKY.SK • 2 August 2010, 14:27 • 2 min
Halák korunoval úspešnú sezónu obhajobou víťazstva na Zlatom puku

Halák korunoval úspešnú sezónu obhajobou víťazstva na Zlatom puku

slovakia

left justify in out

Uplynulá sezóna slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka sa niesla v znamení viacerých úspechov, no i nutnosti preniesť sa cez krivdu a prekvapujúcu výmenu v rámci zámorskej NHL. Náplasťou sa mu cez víkend stalo opätovné víťazstvo v ankete Zlatý puk v kategórii najlepší brankár.
Dvadsaťpäťročný odchovanec bratislavského hokeja, ktorého vedenie Montrealu Canadiens v júni napriek výborným výkonom v play off vymenilo do St. Louis Blues za dvojicu málo známych útočníkov Larsa Ellera a Iana Schultza, si triumf vyslúžil výkonmi nielen v klube, ale aj v drese slovenskej reprezentácie na ZOH vo Vancouveri. Dôkazom jeho víťazstva v mikrosúboji s druhým gólmanom Habs Careym Priceom bol aj zisk Molsonovho pohára, ktorý rok predtým získal práve o rok mladší Kanaďan. Montreal napriek všetkému spojil svoju ďalšiu budúcnosť s Priceom. "V živote nie je všetko férové a človek si niekedy musí vytrpieť viac ako by mal. Ja však budem vždy tvrdiť, že všetko zlé je na niečo dobré. V mojom prípade to, že som nedostával šance a do brány som sa dostal len sem-tam, ma nejako vyburcovalo, aby som ešte tvrdšie trénoval. Snažil som sa chytať čo najlepšie v každom jednom zápase, v ktorom som dostal príležitosť," vyjadril sa Halák pre TASR na margo krivdy počas jeho pôsobenia v Montreale.
V percentuálnej úspešnosti zákrokov najlepší brankár vo vyraďovacej časti profiligy si v tíme nového zamestnávateľa zarobí počas štyroch rokov 15 miliónov dolárov. Okrem omnoho vyššieho zárobku získal tiež post tímovej jednotky. Aj v novom mužstve by Halák chcel zažiť čo možno najdlhšiu sezónu. "St. Louis má mladé mužstvo a cieľ bude jednoznačne účasť v play off. Keď sa tam už dostaneme, bude to aj záležitosť šťastia, či nám sadne to druhé mužstvo a jeho herný štýl. Všetko už potom bude záležať od týchto okolností," uviedol Halák.
Bývalý hráč bratislavského Slovana priviedol "Habs" až do finále Východnej konferencie, pričom sa veľkou mierou zaslúžil o vyradenie favorizovaných tímov Washingtonu a Pittsburghu. Svojmu mužstvu pomohol proti Caps k trom výhram v rade a zlikvidoval 131 z celkového počtu 134 striel. V novom klube si od jeho príchodu veľa sľubujú a samotný Halák by rád prispel k úspešnému ťaženiu "bluesmanov". Budúci rok sa však v Bratislave a Košiciach uskutoční historicky prvý seniorský šampionát A-kategórie v ére samostatnosti a pre Haláka predstavuje účasť na nich veľkú dilemu. "Teraz idem do nového mužstva a určite by som rád dosiahol úspech s klubom, no je veľmi ťažké rozhodnúť sa, či uprednostniť majstrovstvá sveta. Ako však vravím, želám si aj klubový úspech," dodal pre TASR Halák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies