Haitská polícia zabila štyroch podozrivých z atentátu na prezidenta

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 08:17 • 2 min
Haitská polícia zabila štyroch podozrivých z atentátu na prezidenta

PORT-AU-PRINCE - Haitská polícia zabila štyroch ľudí podozrivých z účasti na atentáte na prezidenta Jovenela Moisea.

slovakia

left justify in out

Ďalších dvoch zadržali. Polícia v hlavnom meste Port-au-Prince však ďalej bojuje so zostávajúcimi podozrivými. „Zomrú alebo ich zadržíme,“ skonštatoval policajný šéf Leon Charles.

 

img

 

Súvisiaci čánok: Haitský prezident Jovenel Moise sa stal obeťou atentátu vo vlastnom dome

Päťdesiattriročného Moisea v stredu skoro ráno zastrelili útočníci, ktorí vnikli do jeho domu. Prvá dáma pri útoku utrpela zranenia. Neidentifikovaní strelci sa dostali do súkromnej rezidencie prezidenta v Port-au-Prince približnej o jednej hodine rannej miestneho času.

 

Prečítajte si tiež: Svet reaguje na atentát haitského prezidenta Jovenela Moisea

„Štyroch žoldnierov sme zabili a dvoch zadržali,“ oznámil Charles vo vyhlásení. Troch policajtov, ktorých si páchatelia „vzali ako rukojemníkov“, oslobodili. Páchateľom podľa jeho slov zablokovali cestu, keď odchádzali z miesta činu a odvtedy s nimi bojujú.

Dočasný premiér Claude Joseph po atentáte vyzval k pokoju a vyhlásil celoštátny stav núdze. Útočníci boli podľa neho ťažko ozbrojení „cudzinci, ktorí hovorili po anglicky a po španielsky“. Úradnými jazykmi Haiti sú pritom francúzština a kreolčina.

 

img

Americký prezident Joe Biden uviedol, že bol šokovaný a zarmútený, keď sa dozvedel o atentáte na Moisea a útoku na jeho manželku. Označil to za ohavný čin.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies