Most cez potok v Liptovskej Tepličke opravia, práce budú trvať do októbra

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 13:30 • 2 min
Most cez potok v Liptovskej Tepličke opravia, práce budú trvať do októbra

LIPTOVSKÁ TEPLIČKA - Cestári začali s rekonštrukciou mosta v Liptovskej Tepličke v okrese Poprad, práce potrvajú do jesene.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SaÚC PSK) s tým, že mostný objekt cez potok Teplička bol postavený v 60. rokoch minulého storočia a už bola nutná jeho oprava. Na rekonštrukciu vyčlenila krajská samospráva zo svojho rozpočtu viac ako 628.000 eur. "Ak nepočítame drobné údržbové práce, most nebol modernizovaný 58 rokov," uvádzajú cestári.

 

Vykonaná diagnostika odhalila jeho veľmi zlý stavebno-technický stav. Cieľom obnovy je zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky a tiež predĺženie životnosti samotného mostného objektu. "Súčasťou stavebných prác bude vybúranie existujúcej nosnej konštrukcie a vybudovanie novej z vopred predpätých tyčových prefabrikátov so spriahujúcou doskou. Taktiež sa pristúpi k rekonštrukcii vozovky, ktorá bude pozostávať z vyrovnávky krytu a zo zriadenia obrusnej asfaltovej vrstvy, vrátane spojovacieho postreku a vodorovného dopravného značenia," dodáva SaÚC PSK. Ukončenie stavebných prác je naplánované na október tohto roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies