Benátske hotely utŕžili pri novembrových záplavách miliónové materiálne škody

NETKY.SK • 21 December 2019, 08:25 • 2 min
Benátske hotely utŕžili pri novembrových záplavách miliónové materiálne škody

RÍM - Benátske hotely utŕžili počas novembrových záplav materiálne škody v hodnote asi 30 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Odhadla to v piatok asociácia benátskych hotelierov, z ktorej vyhlásenia citovala agentúra AP.

 

Celkový rozsah finančných strát je však ešte vyšší, keďže v dôsledku nepriaznivého počasia mali hotelieri nižšie tržby.

 

Asociácia hotelierov ešte skôr v decembri informovala, že bezprostredne po záplavách bolo v meste zrušených 45 percent rezervácií hotelových pobytov. Hotelieri podľa slov predsedu asociácie Vittoria Bonaciniho dosiaľ čakajú práve na kalkuláciu strát spôsobených zrušenými rezerváciami.

 

img

 

Bonacini v tejto súvislosti poznamenal, že vlani boli počas obdobia novoročných osláv benátske hotely plne vyťažené, zatiaľ čo tento rok je dosiaľ zarezervovaných výrazne menej než 50 percent z ponúkaných hotelových izieb.

 

Hotelieri sa domnievajú, že turistov odradilo nedostatočné mediálne pokrytie záplav. Médiá totiž podľa nich informovali o zaplavených uliciach, baroch a obchodoch. Neobjasnili však, že Benátky si so záplavami dobre poradili a už krátko po nich napriek škodám znovu otvorili väčšinu z tamojších podnikov a obchodov.

 

img

 

Benátky, ktoré každoročne navštívi vyše 25 miliónov turistov, postihli v novembri najhoršie záplavy za viac než polstoročie. Príval vody vážne poškodil mnohé domy, podniky i historické pamiatky, pričom celkové škody sa odhadujú na približne miliardu eur.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies