Gyömbér s Cenou Petra Dubovského: Nezaväzuje ma, futbal hrám pre radosť

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 12:03 • 2 min
Gyömbér s Cenou Petra Dubovského: Nezaväzuje ma, futbal hrám pre radosť

TRNAVA - Uplynulý rok priniesol vo futbalovom životopise Norberta Gyömbéra prevratnú zmenu, keď v lete opustil slovenské trávniky a z Dukly Banská Bystrica zamieril do talianskej Catanie.

slovakia

left justify in out

Stal sa tiež stabilnou súčasťou a neskôr kapitánom reprezentácie do 21 rokov, ktorá zimuje na čele 3. skupiny kvalifikácie ME 2015. Schopnosti talentovaného stopéra neunikli pozornosti odborníkov, ktorých hlasy rozhodli o tom, že si na pondelkovom galavečeri v Trnave prebral Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho hráča do 21 rokov.
      

"Petra Dubovského som nesledoval, lebo futbal som v čase jeho aktívnej kariéry ešte veľmi nevnímal. Ale určite je pre mňa česť prevziať si cenu, ktorá nesie jeho meno, lebo z počutia či z videí to musel byť veľký hráč," povedal Gyömbér, ktorý prevzal štafetu po dvojnásobnom víťazovi ocenenia Róbertovi Makovi. V minulosti získali Cenu P. Dubovského okrem iných dnes už dve veľké osobnosti reprezentačného "áčka" Martin Škrtel a Marek Hamšík. Gyömbér má predpoklady kopírovať ich úspešné kariéry - nekladie si však pred seba konkrétne ciele, aby si zbytočne nezaťažoval hlavu i nohy. "Nemyslím si, že by ma táto cena k niečomu špeciálnemu zaväzovala. Snažím sa hrať futbal pre radosť a pre seba," zareagoval Gyömbér.
      

V zachraňujúcom sa tíme účastníka Serie A musí mladý Slovák tvrdo bojovať o svoju pozíciu. Silná konkurencia má na svedomí, že v tomto ročníku nastúpil doposiaľ len na osem ligových zápasov a v posledných týždňoch sa dokonca úplne vytratil zo zostavy. Vzhľadom na rozpačitosť výkonov "slonov" je však vysoko pravdepodobné, že sa Gyömbér do základu Catanie čoskoro vráti. Mimochodom, z pravej strany trojčlennej obrannej formácie hrajúci Giuseppe Bellusci videl v zápase s FC Janov (0:2) červenú kartu, čiže už túto sobotu doma proti Cagliari by mohol slovenský mladík zaujať jeho miesto.
      

Dvanásť kôl pred koncom sezóny okupuje Catania predposlednú 19. priečku v tabuľke, na záchranu stráca dva body. Momentálne je do ohrozených vôd namočených päť klubov, tri z nich zostúpia o súťaž nižšie. "Verím, že boj o záchranu zvládneme a prispejem k nemu aj ja výkonmi na ihrisku," dodal Gyömbér, ktorý len pred pár dňami zažil príjemný šok, keď sa dozvedel o svojej prvej "seniorskej" nominácii na prípravný zápas s Izraelom. Tréner reprezentácie Ján Kozák chce debutanta v stredajšom súboji rovno zaradiť do základnej zostavy, skúšať ho bude na strategickom poste defenzívneho stredopoliara. "Je mi jedno, na ktorej pozícii budem hrať. Keď v Izraeli dostanem šancu, budem sa snažiť podať čo najlepší výkon a ísť na maximum. Je pravda, že počas kariéry som odohral viac zápasov na stopérskom poste, no nemám problém ani s postom takzvanej 'šestky'. Dokonca mi veľa ľudí povedalo, že som sa im na ňom páčil viac."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies