Zelenskyj ďakuje Amerike za nové zbrane

NETKY.SK • 10 Júl 2022, 08:56 • 2 min
Zelenskyj ďakuje Amerike za nové zbrane

KYJEV - Ukrajinský prezident poďakoval Američanom za novú pomoc. Jej výška je rekordná.

slovakia

left justify in out

Americká administratíva Joe Bidena včera oznámila novú rekordnú pomoc Ukrajine. Celá dodávka nových zbraní a  salvových raketometov HIMARS bude stáť Ameriku 400 miliónov amerických dolárov. Za deklarovanú pomoc poďakoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom nočnom prejave. 

 

Viac o pomoci tu: Američania zvyšujú pomoc Ukrajine, dodajú jej nové zbrane

 

img

 

Prejav

 

Zelenskyj v prejave tiež hovoril o útokoch na mestá Mykolajiv, Charkov a Kryvyj Rih. Uviedol, že v Záporožskej oblasti Rusi útočili na obytné oblasti. Ťažké boje naďalej prebiehajú v Donbase. Tieto teroristické činy môžu podľa neho zastaviť iba moderné precízne zbrane.

 

Ďalej uviedol, že v sobotu absolvoval rozhovory so zástupcami stavebných firiem, od ktorých bude závisieť kvalita ukrajinskej infraštruktúry, teda aj zásobovacích trás.

 

„Otázka budovania kvalitnej dopravnej siete je vždy aj otázkou bezpečnosti. A v podmienkach totálnej vojny je silná infraštruktúra jedným z kľúčových prvkov obrany," povedal.

 

img

 

 Zelenskyj sa tiež vyjadril k odvolaniu ukrajinských veľvyslancov v Nemecku, Česku, Maďarsku, Nórsku a v Indii. Podľa neho ide o "rotáciu" a "bežnú súčasť diplomatickej praxe. Dodal, že ich nástupcovia budú vybraní čoskoro.

 

Prečítajte si aj: Británia varuje pred novým útokom Rusov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona