Dojímavé VIDEO: Vtáčik nasadil vlastný život, aby chránil vajíčka pred traktorom!

NETKY.SK • 22 Júl 2019, 12:38 • 2 min
Dojímavé VIDEO: Vtáčik nasadil vlastný život, aby chránil vajíčka pred traktorom!

Matka je matka, tak v našom ľudskom svete, ako aj v ríši zvierat.

slovakia

left justify in out

Keď Kuo-čchiang Čang oral polia v okolí mongolského Ulanqabu, stal sa svedkom dojímavej situácie, ktorá pohla srdcami ľudí po celom svete. Je totiž dôkazom toho, aké obetavé matky sú. A je pritom jedno, či ide o ženu chrániacu bábätko alebo maličkého vtáčika opatrujúceho svoje vajíčka.

 

Kuo-čchiang Čang vykonával úpravy na poli, keď si zrazu všimol pred veľkým strojom neobvyklý pohyb. Bol to drobný vták s roztiahnutými krídlami pobehujúci pred kolesami mnohonásobne väčšieho traktora. Šofér si ho našťastie včas všimol, no vedel, že takto sa vtáci bežne nesprávajú, preto sa rozhodol situáciu preskúmať. Odstavil traktor a neďaleko od neho si všimol tri vajíčka v hniezde vyhĺbenom v zemi.

 

img

 

Odvaha vtáčej matky, ktorá sa dobrovoľne vrhla pod kolesá obrovského stroja, aby neprešiel po jej vajíčkach, ho natoľko dojala, že sa rozhodol pomôcť. K hniezdu priniesol vodu a postavil okolo neho akúsi improvizovanú zábranu, aby ho náhodou nechtiac nezlikvidoval niektorý z jeho kolegov.

 

Tento milý príbeh dopadol happyendom. Keď sa Kuo-čchiang Čang po nejakom čase k miestu vrátil, v jamke našiel už len prázdne škrupinky vajíčok, takže sa vtáčikom podľa všetkého úspešne podarilo vyliahnuť a odletieť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona