Gullit spomína na finále v Barcelone, dlhé vlasy má v škatuli

NETKY.SK • 26 September 2014, 16:47 • 2 min
Gullit spomína na finále v Barcelone, dlhé vlasy má v škatuli

BRATISLAVA - Bývalý excelentný holandský futbalový reprezentant Ruud Gullit okrem triumfu na majstrovstvách sveta dosiahol vo futbale veľké množstvo úspechov.

slovakia

left justify in out

V drese "oranjes" sa tešil v roku 1988 z titulu európskeho šampióna: na Olympijskom štadióne v Mníchove vo finále Holandsko zdolalo bývalý Sovietsky zväz 2:0, pričom okrem Marca van Bastena skóroval aj Gullit. Na klubovej úrovni v drese AC Miláno dva razy, navyše za sebou v rokoch 1989 a 1990, dvíhal ofenzívny stredopoliar či útočník trofej pre víťaza Európskeho pohára majstrov, dnešnej Ligy majstrov. "Ten finálový duel proti Steaue Bukurešť v roku 1989 by som si chcel zopakovať. Vyhrali sme 4:0, to sa na takejto úrovni nestáva často. Boli sme hladní po úspechu, AC Miláno vtedy disponovalo mimoriadne kvalitným tímom. Navyše som vo finále strelil dva góly a takmer 100-tisíc divákov na barcelonskom štadióne Nou Camp bolo vo vytržení. Politický režim v Rumunsku v tom čase zabránil, aby mala Steaua veľký počet fanúšikov v hľadisku, asi všetci na štadióne boli priaznivci z Milána," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii v Bratislave Ruud Gullit, ktorý zavítal do hlavného mesta SR ako oficiálny UniCredit ambasádor pre UEFA Champions League Trophy Tour a spolu s bývalým anglickým reprezentantom Stevom McManamanom priviezli ukázať slovenským fanúšikom slávnu "ušatú trofej" pre víťaza Ligy majstrov.

 

Ruuda Gullita si priaznivci futbalu pamätajú nielen zásluhou jeho výborných výkonov na trávniku, ale aj charakteristickými dlhými vlasmi. Bujná "hriva" ho sprevádzala počas úspešných hráčskych čias. Už dlhší čas však má Gullit kratší strih, s ktorým sa predstavil aj v piatok v Bratislave. "Keď som končil kariéru aktívneho futbalistu, rozhodol som sa pre zmenu imidžu. Nosil som aj fúzy, tie išli dolu ako prvé. Neskôr som si dal ostrihať aj moje vlasy, ktoré mám dodnes odložené v škatuli," priznal na tlačovej besede pred zástupcami médií v súčasnosti už 52-ročný, ale stále dobre vyzerajúci Gullit a s úsmevom dodal: "Ja som spokojný s tým, čo mám teraz na hlave. Však mi tento krátky zostrih celkom pristane? Mne sa to celkom páči." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies