Prečo NCZI zmenilo metodiku zberu dát k pandemickej situácii?

NETKY.SK • 8 December 2021, 13:25 • 2 min
Prečo NCZI zmenilo metodiku zberu dát k pandemickej situácii?

BRATISLAVA - Urobilo to z dôvodu praktického prehľadu pre občanov a pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) zmenilo metodiku zberu dát k pandemickej situácii. Hovorkyňa Alžbeta Sivá informovala, že národné centrum tak urobilo z dôvodu praktického prehľadu pre občanov a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

 

img

 

"Nový zdroj údajov obsahuje individuálne záznamy o očkovaných osobách a presnejšie popisuje skutočnosť, ako doteraz používaný agregovaný zdroj údajov," uviedla.

 

Vzhľadom na zmeny metodiky zdroja údajov týkajúcich sa očkovania NCZI upozornilo verejnosť na rozdiel počtu aplikovaných vakcín prezentovaných za posledné dni, ktoré má byť od stredy jednotné.

 

Po dohode NCZI s Inštitútom zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR sa zjednotil dátový zdroj pre reporting. "Národné centrum pristúpilo k automatizácii zberu dát, ktorý bude jednotný pre všetky reportovacie nástroje," doplnila Sivá.

 

Možno vás zaujme: Nezabudnite, že medzi Covid passom a Digitálnym Covid preukazom EÚ je rozdiel

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies