Guľa pred odvetou s Glentoranom: Bude to opäť o nás

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 10:26 • 2 min
Guľa pred odvetou s Glentoranom: Bude to opäť o nás

BRATISLAVA - Slovenský futbalový vicemajster MŠK Žilina je už jednou nohou v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2014/2015. Vo štvrtok 9. júla privíta pod Dubňom v odvete 1. predkola severoírsky Glentoran FC vo výbornej pozícii, keďže pred týždňom vyhral v Belfaste 4:1.

slovakia

left justify in out

"Šošoni" na štadióne Oval hrali koncentrovane a efektívne, čím sa im podarilo naplniť ich zámery. V odvete pôjde o potvrdenie náskoku a získanie bodov aj do národného klubového koeficientu UEFA. Tréner Adrián Guľa po prvom súboji s 23-násobným majstrom Severného Írska svojich pochválil, ale poukázal aj na fakt, že Žilinu ešte čaká druhý polčas konfrontácie. "Doma v odvete stojíme pred jasným cieľom potvrdiť postup. Musíme to zvládnuť," povedal pre TASR a dodal, že Žilina sa sústredí najmä na svoju tradičnú kombinačnú hru. "Opäť to bude o nás, 90 percent prípravy sa sústredíme na našu hru a verím, že sa opäť dobre pripravíme."

 

Šesťnásobný slovenský šampión hral v prvom súťažnom zápase dobre, postrážil si úvod a zápas rozhodol už v prvom polčase po góloch kanoniera Mateja Jeliča a Jakuba Paura. V druhom dejstve dielo dokonali presné zásahy Lukáša Čmelíka a Ernesta Mabouku. "Čaká nás odveta, ktorú pôjdeme tiež určite naplno, lebo chceme jednoznačne postúpiť do druhého predkola," uviedol Jelič.

 

Zápas v Žiline bude rozhodovať Bardhyl Pašaj z Albánska. Žilina sa v prípade očakávaného postupu stretne v 2. predkole EL s úspešnejším z dvojzápasu medzi KF Renova z Macedónska a FC Dacia Kišiňov z Moldavska. Kišiňov zvíťazil v prvom zápase na pôde Renovy 1:0.

 

Súboje 2. predkola EL sú na programe 16. a 23. júla.

 

odveta 1. predkola EL 2015/2016, štvrtok 9. júla, 19.30 SELČ:

MŠK Žilina - Glentoran FC

/prvý zápas: 4:1/

/rozhoduje: Bardhyl Pašaj (Alb.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies