Eduard Heger ubezpečuje Slovákov, že jeho vláda sa o nich vždy postará

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 20:15 • 2 min
Eduard Heger ubezpečuje Slovákov, že jeho vláda sa o nich vždy postará

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger zverejnil svoje stanovisko k rozhodnutiu prezidentky podať "prorodinný balíček" na Ústavný súd.

slovakia

left justify in out

Po vyjadrení Igora Matoviča a následnej reakcii prezidentky Zuzany Čaputovej a predstaviteľov strany Sloboda a Solidarita, prišiel so svojim stanoviskom aj premiér Eduard Heger. 

 

Rešpektujem rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá žiada Ústavný súd o posúdenie ústavnosti prijatého prorodinného balíčka.

Prezidentka využila svoju právomoc a platí to, čo sme hovorili pred hlasovaním, nech Ústavný súd rozhodne o tom, či bol porušený inštitút skráteného legislatívneho konania." uviedol Heger. 

 

Prečítajte si aj: Vyjadrenie prezidentky Zuzany Čaputovej k posledným vyhláseniam bývalého premiéra Igora Matoviča

 

img

 

Premiér Eduard Heger ďalej v statuse na sociálnej sieti napísal aj ubezpečenie pre Slovákov. Chcem však ubezpečiť občanov Slovenska, že pomoc rodiny dostanú aj v prípade, keby Ústavný súd výhradám pani prezidentky vyhovel. V takom prípade nájdeme iný legitímny spôsob." napísal. 

 

Na záver svojho vyjadrenia dodal: „Výsadou demokracie je sloboda, a teda aj sloboda slova. Žiaľ, dnes to vyzerá tak, že záujem je najmä o tie najútočnejšie výroky, tie však prinášajú nepokoj a frustráciu. Áno, je to o nás, o ľuďoch, čomu dáme prednosť, či útokom alebo myšlienkam a výrokom nádeje a riešení, z ktorých máme na konci dňa pokoj v duši. Ja som fanúšikom myšlienok a výrokov nádeje a riešení. O tieto mám záujem. Tieto poháňajú môj život a pomáhajú mi motivovať aj ľudí okolo mňa." uviedol na sociálnej sieti premiér Heger. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Britská ministerka Liz Trussová : „Rusi nášho občana umučili na smrť!"




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies