Guillermo del Toro nakrúca nový fantazijný film: Máme prebytok dobrých vecí

NETKY.SK • 18 August 2016, 14:25 • 2 min
Guillermo del Toro nakrúca nový fantazijný film: Máme prebytok dobrých vecí

HOLLYWOOD - Mexický režisér Guillermo del Toro oznámil začiatok nakrúcania svojho nového filmu.

slovakia

left justify in out

"4 hodiny popoludní v Toronte. Začali sme," napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. 

 

Film bude mať názov The Shape of Water. "Pôjde o fantazijný príbeh zasadený do obdobia Studenej vojny okolo roku 1963. Bude to mysteriózna a magická cesta od Guillerma del Tora," uviedli tvorcovia v oficiálnej tlačovej správe. Predstavia sa v ňom Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg či Octavia Spencer.


"Na prácu máme k dispozícii až prebytok dobrých vecí. Skupinu úžasných hercov, originálny námet od Guillerma a skvelý tím od Fox Searchlight. Všetci sa veľmi tešíme na to, čo všetko s tým môžeme dosiahnuť," vyjadril sa na adresu projektu producent J. Miles Dale. Na scenári okrem del Tora spolupracovala aj Vanessa Taylor, ktorá sa v minulosti podieľala napríklad na filme Divergencia (2014) a napísala niekoľko epizód seriálu Hra o tróny (2011). Premiéra je zatiaľ predbežne stanovená na rok 2017.


Guillermo del Toro vo svojich filmoch rád využíva rozprávkové a hororové prvky, fascinujú ho rôzne príšery a potrpí si na vizuálnu stránku. Často spolupracuje s hercami Dougom Jonesom či Ronom Perlmanom. Na konte má temné fantasy filmy v španielčine ako Diablova chrbtica (2001) či Faunov labyrint (2006), ale aj mainstreamové akčné snímky ako Blade 2 (2002), Hellboy (2004), Hellboy 2: Zlatá armáda (2008), Ohnivý kruh (2013) či gotický horor Purpurový vrch (2015). Za scenár Faunovho labyrintu ho v roku 2007 nominovali na Oscara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies