Biden: „Zdravie obyvateľov USA je vážne ohrozené."

NETKY.SK • 21 Júl 2022, 08:10 • 2 min
Biden: „Zdravie obyvateľov USA je vážne ohrozené."

WASHINGTON - Joe Biden zatiaľ nedokázal presadiť svoj plán na boj proti klimatickým zmenám.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Joe Biden navštívil  bývalú uhoľnú elektráreň v americkom štáte Massachusetts.

 

Kongres nekoná tak, ako by mal.  V stávke je doslova zdravie našich obyvateľov a našich komunít. Naša národná bezpečnosť je takisto ohrozená. Naše hospodárstvo je v nebezpečenstve. Preto musíme konať," povedal prezident, ktorého vyjadrenia sprostredkovala AFP.

 

Prečítajte si aj: Policajtom sa v rámci akcie Parketár podaril unikátny "úlovok"

 

img

 

Prezident sa preto chystá využiť svoje výkonné právomoci s cieľom bojovať proti klimatickej kríze. Biden povedal, že jeho vláda tento rok vyčlení 2,3 miliardy dolárov na podporu programu Federálnej agentúry pre riadenie núdzových situácií (FEMA), rozšíri program podpory v oblasti energie pre nízkopríjmové domácnosti a americké ministerstvo, ktoré má na starosti prírodné zdroje, má oznámiť plány na vybudovanie veterných turbín v oblasti Mexického zálivu.

 

img

 

Vysoké teploty zasiahli aj USA a na 100 miliónov ľudí sa vzťahujú varovania pred horúčavami, pripomína AFP. Biden je od nástupu do funkcie známy tým, že chce meniť zákony i systém v tejto oblasti. Enviro téma je preňho prioritou. NBC News však uveidli, že zatiaľ sa mu jeho vízie nepodarilo pretaviť do reality. 

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Turecko je pripravené urobiť každý krok, aby pravda vyšla najavo

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies