Guatemala zadržala v Tichom oceáne ponorku naplnenú kokaínom

NETKY.SK • 12 Júl 2010, 08:08 • 2 min
Guatemala zadržala v Tichom oceáne ponorku naplnenú kokaínom

Guatemala zadržala v Tichom oceáne ponorku naplnenú kokaínom

slovakia

left justify in out

Guatemalské námorné sily zadržali provizórnu ponorku naloženú piatimi tonami kokaínu, ktorý smeroval do USA. Informovala o tom dnes armáda tohto stredoamerického štátu.
      Guatemalské námorné sily, ktoré pri operácii spolupracovali s americkým Úradom boja proti drogám, zastavili 17 metrov dlhé plavidlo v piatok 9. júla pri tichomorskom pobreží Guatemaly a zatkli štyroch Kolumbijčanov na jeho palube.
      "Bola tam kajuta na spanie, ďalší priestor s motorom a tretia kajuta určená pre náklad. Tá bola plná kokaínu," uviedol hovorca námorných síl na tlačovej konferencii v hlavnom meste Guatemala.
      Štyroch mužov vzali do väzby agenti amerického protidrogového úradu.
      V októbri 2009 objavili úrady podobné plavidlo schopné ponoru približne 175 kilometrov od guatemalského pobrežia. Bolo naplnené desiatimi tonami kokaínu.
      Plavidlá z ocele a laminátu sa pohybujú čiastočne ponorené a pokúšajú sa tak vyhnúť radarom, ale pašeráci drog už pracujú na sofistikovanejších dopravných prostriedkoch.
      Ekvádorské úrady nedávno našli takmer dokončené plavidlo, ktoré by sa stalo prvou ponorkou na pašovanie drog, ktorá by sa plavila celá ponorená pod vodou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies