Grécko uhradilo MMF dlžnú čiastku 200 mil. eur

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 10:49 • 2 min
Grécko uhradilo MMF dlžnú čiastku 200 mil. eur

ATÉNY - Grécko v stredu splatilo 200 mil. eur z úveru, ktorý mu poskytol Medzinárodný menový fond (MMF). Dlžnú čiastku tak Atény uhradili v termíne splatnosti. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na gréckeho predstaviteľa oboznámeného s problematikou.

slovakia

left justify in out

"Je to vybavené, peniaze sú na ceste," uviedol predstaviteľ pod podmienkou anonymity. So splatením dlžnej čiastky sa počítalo, väčší problém pre krajinu však môže byť splátka vo výške 750 mil. eur, ktorú má Grécko zaplatiť MMF 12. mája, uviedla agentúra Reuters.


Aténam sa rýchlo míňajú peniaze a od partnerov v eurozóne a MMF preto potrebujú získať zostávajúcu časť z úverového programu. Ak Grécko medzinárodných veriteľov nepresvedči o dôveryhodnosti svojich reformných plánov, hrozí, že mu neuvoľnia zadržiavanú splátku finančnej pomoci. Rokovania viaznu na postoji Atén, ktoré sa bránia škrtom v penziách a reformám pracovného trhu. Tieto opatrenia sú totiž v rozpore s predvolebnými sľubmi vlády ľavicového gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies