Grécki pravičiari zaútočili na migrantov

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 16:36 • 2 min
Grécki pravičiari zaútočili na migrantov

ATÉNY - Desať migrantov utrpelo v pondelok zranenia po útokoch krajných pravičiarov v meste Mytilini na gréckom Lesbose. Polícia zatkla viac ako sto účastníkov protiutečeneckej akcie, ktorú grécka vládna strana Syriza pripísala zločincom s "vražedným zámerom".

slovakia

left justify in out

Žiadny zo zranených nie je podľa gréckych médií v ohrození života. V Mytilini už päť dní po sebe protestovali migranti proti tomu, že nemôžu opustiť územie ostrova. Podľa nedávneho rozhodnutia gréckeho súdu budú síce môcť žiadatelia o azyl počas obdobia, kedy sa bude ich žiadosť posudzovať, cestovať aj do gréckeho vnútrozemia, no toto opatrenie sa má týkať len tých, ktorí žiadosti o azyl ešte len podajú. Tí migranti, ktorí ich už podali pred týmto rozhodnutím, to pociťujú ako nespravodlivosť.

Odporcovia migrantov sa v Mytilini zišli už v nedeľu večer a počas noci na nich hádzali svetlice a inú pyrotechniku a podpaľovali smetné koše. "Bola to veľmi precízne pripravená akcia s vražedným zámerom, zorganizovaná elementmi z prostredia krajnej pravice, zločinu a futbalových rowdies, ktorí nemajú nič spoločné s týmto ostrovom a jeho tradíciami," uvádza sa vo vyhlásení vládnej strany Syriza.

Na druhej strane však je pravdou, že ani obyvatelia Lesbosu nie sú zo situácie nadšení. Na ostrove, ktorý má 27-tisíc obyvateľov, je momentálne podľa údajov miestnych úradov okolo 10-tisíc migrantov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona