Mária Kolíková podá návrh na zmenu paragrafu 363 zrejme už tento týždeň

NETKY.SK • 27 September 2021, 15:40 • 2 min
Mária Kolíková podá návrh na zmenu paragrafu 363 zrejme už tento týždeň

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková vyhlásila, že v prípade úpravy paragrafu 363 sú viaceré alternatívy. Je pripravená v prípade koaličnej dohody podať návrh o zmene paragrafu do medzirezortného pripomienkového konania.

slovakia

left justify in out

Uviedla to na pondelkovom brífingu. "Považujem za kľúčové, aby sme sa pohli ďalej vo vymedzení, ak už do veci zasiahol súd. Myslím si, že potom by do toho už nemal vstupovať generálny prokurátor," vysvetlila s tým, že konkrétna dohoda vzíde z koaličných rokovaní.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Sporný paragraf 363 poriadne rozvíril verejnú mienku!

 

img

 

Prečítajte si: Maroš Žilinka: Po zúžení paragrafu 363 by bol generálny prokurátor len štatista

 

Pracovnú skupinu venujúcu sa spornému paragrafu tvorí viacero inštitúcií. "Nemyslím si, že bola úplne ambícia, že sa musí celá na niečom dohodnúť. Myslím, že je zjavné, že teraz sa nevieme úplne dohodnúť s Generálnou prokuratúrou (GP) SR na zúžení tohto ustanovenia."

 

Podobný článok: Haščákov advokát skritizoval ministerku Kolíkovú

 

Považuje za prirodzené, že GP SR nesúhlasí so zúžením svojej kompetencie. Paragraf 363 TP dáva generálnemu prokurátorovi právomoc zrušiť právoplatné rozhodnutie prokurátora alebo policajta v prípravnom konaní. Diskusiu o úprave sporného paragrafu akcelerovali kroky Generálnej prokuratúry, ktorá 31. augusta zrušila na základe tohto paragrafu obvinenia voči bývalému riaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému, podnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi, finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi, bývalému riaditeľovi kontrarozviedky SIS Ľubomírovi Arpášovi a voči Arpášovej manželke.

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies