Historické dni a divoké noci: Vyskúšajte si čaro Španielska na vlastnej koži

NETKY.SK • 23 November 2023, 21:35 • 2 min
Historické dni a divoké noci: Vyskúšajte si čaro Španielska na vlastnej koži

Keď premýšľate o dovolenke v Španielsku, vaše prvé myšlienky sú pravdepodobne slnko, more a skvelé pláže, no v tejto fascinujúcej krajine je toho oveľa viac. Prinášame vám hneď niekoľko dôvodov, prečo je táto destinácia taká príťažlivá pre turistov z rôznych kútov sveta.

slovakia

left justify in out

Dokonalá klíma

Ak chcete uniknúť chladnému počasiu a oblakom, Španielsko vám ponúka takmer tritisíc hodín slnečného svitu ročne. Stredomorské, takmer subtropické podnebie vám umožňuje užívať si outdoorové aktivity pri príjemných teplotách po celý rok. Napríklad Costa del Sol (Malaga) a Las Palmas de Gran Canaria sa môžu pochváliť priemernými ročnými teplotami 20,7ºC.

Slnečné pláže

Španielsko má rozhodne čo ponúknuť milovníkom pláží! Vďaka svojmu úžasnému a rozmanitému pobrežiu je na výber množstvo krásnych pláží. Či už hľadáte pokojné miesto na oddych na piesku alebo zábavnú pláž s množstvom aktivít, Španielsko má pre každého niečo.

Španielsko má okolo 621 pláží ocenených modrou vlajkou, ktoré boli oficiálne uznané za svoje vynikajúce štandardy, k piatim pravidelne umiestňovaným v top 25 plážach v Európe si môžete byť istí, že si splníte skutočne nezabudnuteľný plážový zážitok. So svojou veľkolepou krásou, krištáľovo čistou vodou a množstvom slnka je Španielsko ideálnou destináciou pre každého milovníka pláží.

Šialený nočný život 

Španielsko je neuveriteľnou destináciou pre nočný život. Či už hľadáte útulnú večeru, divokú tanečnú noc alebo čokoľvek medzi tým, tu to nájdete. Od pulzujúcich miest Madrid, Barcelona, ​​Valencia, Bilbao a Granada až po rušný nočný život na Ibize a Benidorme – pri návšteve Španielska si každý nájde niečo.

Možnosti, ako si užiť dobrú noc v Španielsku, sú nekonečné, od nočných barov, klubov a diskoték až po plážové bary a celonočné tanečné festivaly, z ktorých nikdy nebudete mať ďaleko k nočnej zábave.

Od rímskych ruín po maurské paláce, historické atrakcie Španielska poskytujú hlbšie pochopenie jeho minulosti a prispievajú k nezabudnuteľnému zážitku z dovolenky.

Po stopách histórie

Dlhá a bohatá história Španielska ponúka návštevníkom, ktorí chcú preskúmať jeho historické poklady, podmanivú cestu časom. Od starovekých civilizácií po stredoveké hrady a architektonické zázraky, krajina je živým múzeom, ktoré predstavuje svoje rozmanité dedičstvo.

Mestá ako Madrid, Barcelona a Sevilla sa môžu pochváliť nádhernými palácmi, katedrálami a námestiami, ktoré odrážajú španielsku kráľovskú minulosť. Alhambra v Granade, majstrovské dielo maurskej architektúry, a Sagrada Familia v Barcelone, ikonický symbol modernistického dizajnu, to je len niekoľko príkladov španielskych architektonických zázrakov.

Pre milovníkov histórie ponúka staroveké rímske mesto Merida dobre zachované ruiny vrátane amfiteátra a rímskeho mosta. V Tolede sa môžu návštevníci túlať stredovekými uličkami a obdivovať impozantnú pevnosť Alcazar.

K historickému dedičstvu Španielska patria aj lokality svetového dedičstva UNESCO, ako je historické centrum Toleda, staré mesto Salamanca a rímske hradby Lugo.

Dobrodružné aktivity

Návšteva Španielska je dokonalou výhovorkou, aby ste si užili širokú škálu vzrušujúcich dobrodružných aktivít, ktoré uspokoja milovníkov adrenalínu a outdoorových nadšencov. Od hôr až po členité pobrežia, rozmanitá krajina poskytuje dokonalé prostredie pre nezabudnuteľné dobrodružstvá.

Pre turistov a horolezcov ponúkajú Pyreneje a Picos de Europa chodníky, úchvatné výhľady a príležitosti na horolezectvo. Camino de Santiago, slávna pútnická cesta, láka turistov z celého sveta.

Milovníci vodných športov si môžu užiť aktivity ako surfovanie a windsurfing v pobrežných regiónoch akoTarifa a Fuerteventura. 

Španielska siesta - povinný oddych 

Španielsko je o sieste – to je len jeden z faktov, ktorý každý pozná. 

Tradícia, ktorá siaha stáročia, sa verí, že začala ako akt sebaobrany pred prudkým poludňajším slnkom, než sa vyvinula do kultúrneho základu, ktorý pretrváva dodnes. Siesta bola tradične medzi 14:00 alebo 15:00 až okolo 18:00 alebo 19:00, ale dnes je to skôr – najčastejšie je to medzi 13:00 a 16:00.

Zdroje:

https://www.spain.info/en/top/why-choose-spain-holidays/

https://spainguides.com/spain-travel/travel-to-spain-the-16-best-reasons-to-visit/

https://www.thediscoveriesof.com/interesting-facts-about-spain/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: Victor Pealez Torres, Dreamsite
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies