Grécka vláda pozastavila profesionálny futbal na neurčito kvôli násilnostiam

NETKY.SK • 26 Február 2015, 11:57 • 2 min
Grécka vláda pozastavila profesionálny futbal na neurčito kvôli násilnostiam

ATÉNY - Grécka vláda pozastavila profesionálny futbal v celej krajine na neurčito. Tento krok prišiel po výtržnostiach v zápase odvekých rivalov medzi Panathinaikosom Atény a Olympiakosom Pireus a následnej bitky medzi predstaviteľmi oboch klubov na utorkovej schôdzi správnej rady.

slovakia

left justify in out

Grécka futbalová liga bola už v tejto sezóne pozastavená dvakrát a v oboch prípadoch bolo dôvodom násilie. Novozvolená vládnuca strana Syriza sa zaviazala, že tento problém zmizne z futbalových štadiónov raz a navždy. Pozastavenie sa týka troch najvyšších súťaží v krajine.

"Boli sme informovaní, že Super League a Football League boli pozastavené na neurčito," povedal novinárom prezident Super League Giorgos Borovilos. "Máme novú vládu, ktorá sa snaží o tomto probléme diskutovať a všetky porušenia zákona trestať."

 

img

 

Borovilos dodal: "Vláda chce, aby sa futbal opäť hral čo najskôr, avšak chcú vidieť okamžité riešenia aj od nás všetkých."

Domáci fanúšikovia pred začiatkom zápasu vnikli na ihrisko s úmyslom napadnúť hráčov Olympiakosu, kvôli čomu začal zápas s 15 minútovým oneskorením. Nepokoje však pokračovali aj v priebehu stretnutia. Stredopoliara hostí Pajtima Kasamiho trafila na začiatku druhého polčasu do ramena letiaca svetlica. Po trénerovi hostí Vítorovi Pereirovi zasa hodili vytrhnutú sedačku.

 



V utorok bola odvolaná schôdzka vedenia klubov Super League po tom, ako predstaviteľ Panathinaikosu tvrdil, že ho udrel člen bezpečnostnej služby Olympiakosu. Oba kluby sú odvekými nepriateľmi a sú známe veľkou vzájomnou rivalitou.

Futbalové ligy boli v tejto sezóne pozastavené už v septembri a novembri minulého roka. Prvýkrát to spôsobila smrť fanúšika po násilných stretoch priaznivcov tímov Ethnikosu Pireus a Irodotosu, ktoré hrajú v tretej lige. Druhýkrát to bolo kvôli útoku na asistenta riaditeľa výboru rozhodcov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies