Graňák bude doma už v piatok, do Moskvy sa na oslavy vráti o mesiac

NETKY.SK • 26 Apríl 2012, 11:38 • 2 min
Graňák bude doma už v piatok, do Moskvy sa na oslavy vráti o mesiac

Graňák bude doma už v piatok, do Moskvy sa na oslavy vráti o mesiac - Hokej Slovenský hokejový obranca Dinama Moskva Dominik Graňák je tretím Slovákom v štvorročnej histórii KHL, ktorý mal možnosť zdvihnúť nad hlavu Gagarinov pohár. Stalo sa tak v stredu

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový obranca Dinama Moskva Dominik Graňák je tretím Slovákom v štvorročnej histórii KHL, ktorý mal možnosť zdvihnúť nad hlavu Gagarinov pohár. Stalo sa tak v stredu v Omsku, kde jeho mužstvo zvíťazilo 1:0 a celú finálovú sériu ukončilo výhrou 4:3, hoci už prehrávalo 1:3.
      "Som veľmi rád, že sa nám to po celej náročnej sezóne podarilo a ešte k tomu v siedmom zápase. To bol naozaj veľký zážitok. Teší ma aj to, že som tretím Slovákom, ktorý túto trofej získal, aj keď zo začiatku som si to ani neuvedomoval," povedal už z Moskvy pre TASR Dominik Graňák.
      Aj preto, že po zápase ich čakal letecký presun z Omsku do Moskvy, čas na veľké oslavy ešte nebol. "Šampanské striekalo iba v našej šatni. Potom nás čakal presun zo štadióna na letisko a odlet do Moskvy. Tam sme mali pripravenú večeru. Všetci sme však boli už dosť unavení, takže nejaké veľké oslavy neboli. Tie predpokladám, že naplno vypuknú až o mesiac, keď sa do Moskvy vrátime. V lietadle sa pilo len pivo, ale nerobili sa v ňom žiadne divoké kúsky."
      Finálová séria bola veľmi vyrovnaná a podľa neho, tak ako vyhralo Dinamo, mohol aj Omsk, nakoniec všetko rozhodol jeden gól. "Bolo to naozaj veľmi vyrovnané a domáce prostredie nehralo až takú veľkú úlohu," povedal Dominik Graňák a pokračoval: "Prvé štyri zápasy boli vždy len o jeden gól. Proti Omsku sa nám hralo ťažko, je to dobre organizovaný tím, ktorý hrá podobným štýlom ako my. Dôležité bolo, že sa nám ich podarilo pretlačiť zo stavu 1:3. Zo všetkých štyroch tohtoročných sérii play off bolo práve finále najnáročnejšie. Omsk zaslúžene postúpil až do finále a tak ako sme vyhrali my, mohol aj on. Rozhodol jeden gól, o to viac si titul cením."
      Dominik Graňák bol spokojný aj so svojimi výkonmi, aj keď ako priznal, vždy je čo zlepšovať: "Keď to porovnám s mojou prvou sezónou v Rusku, tak táto bola z mojej strany vyrovnanejšia. Trocha ma pribrzdilo zranenie pred koncom základnej časti, ale našťastie som sa dal ešte pred play off dokopy a stihol aj pár zápasov. V play off som sa potom už cítil dobre. Teší ma, že to bolo bez väčších výkyvov a keďže to takto dopadlo, musím to hodnotiť pozitívne."
      Dominik Graňák je jedným z hráčov, na ktorého netrpezlivo čaká tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek. "Pred chvíľou som s ním hovoril a dohodli sme sa, že sa k reprezentácii pripojím v pondelok. Na Slovensko chcem prísť ale skôr, aby som mohol ísť ešte aj domov. Takže ak mi to všetko vyjde, na Slovensku by som mal byť v piatok."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies