Google varuje pred hackermi, ktorí z e-mailov kradnú citlivé informácie

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 18:53 • 2 min
Google varuje pred hackermi, ktorí z e-mailov kradnú citlivé informácie

KALIFORNIA - Spoločnosť Google varuje ľudí, aby neotvárali žiadne podozrivé e-maily po tom, ako sa obrovský počet užívateľov služby Gmail stal obeťou phishingu.

slovakia

left justify in out

Predmetom podvodu je e-mail vyzývajúci ľudí na otvorenie dokumentu Google, ktorý vyzerá akoby ho poslal niekto z priateľov.

 

Odkaz potom vedie na stránku Google, ktorá od užívateľa žiada povolenie. Ak klikne na „áno,“ podvodníci dostanú úplný prístup k účtu a potenciálne citlivým osobným informáciám.

 

Technologický gigant neuviedol, koľko ľudí bolo presne podvedených ale varovnú informáciu zverejnil včera.

 

Podvodný mail píše: "[meno kontaktu] s vami práve zdieľa dokument Google." Takže to vyzerá úplne realisticky.

 

Ak ste nedávno dostali takýto e-mail, nepanikárte. Prejdite na stránku svojho účtu, kde môžete všetky povolenia odstrániť. Akonáhle povolenie zastavíte, podvodník už nebude mať prístup k vašim e-mailom.

 

Google odporúča varovať známych a priateľov. Ďalej radí, že v prípade prijatia takéto e-mailu najskôr kontaktujte konkrétnu osobu a uistite sa, či vám nejaký dokument naozaj poslala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies