Good Angels zažili deň "blbec" vo Francúzsku. Svojmu tímu maximálne verím, vraví tréner Jankovič

NETKY.SK • 5 Január 2018, 07:07 • 2 min
Good Angels zažili deň "blbec" vo Francúzsku.  Svojmu tímu maximálne verím, vraví tréner Jankovič

BRATISLAVA - Basketbalistky Košíc čaká v domácom odvetnom zápase osemfinále Európskeho pohára FIBA žien náročná úloha. Z Francúzska si odniesli manko 14 bodov, keď v Mont-De-Marsan podľahli hráčkam Basket Landes 55:69. Good Angels nevyšla najmä prvá štvrtina, v ktorej zaostali o osemnásť bodov.

slovakia

left justify in out

Košičanky sa však nevzdali a v záverečnej štvrtine priebežne znížili manko aj na šesť bodov. "Zápas sa zlomil v prvej štvrtine a potom už bolo náročné sa vrátiť späť. Všetka česť, že sme dokázali znížiť na šesť bodov, ale našimi chybami sme ich posadili späť na koňa. Štrnásťbodový rozdiel je pre nás veľmi krutý výsledok," zhodnotil duel tréner GA Peter Jankovič.

 

Košiciam nevychádzala trojková streľba, keď premenili iba dva z 20 pokusov: "Nemyslím si, že by to bolo obranou súpera. Sú aj také zápasy keď sa nedarí. Je to deň ´blbec´, škoda, že to vyšlo práve v tomto stretnutí," pokračoval Jankovič.

Napriek nepriaznivému rezultátu však Good Angels nevešajú hlavy a do domácej odvety idú s optimizmom. "Bude to náročné, ale určite sa nevzdáme a urobíme všetko preto, aby sme uspeli. Myslím si, že doma sme oveľa silnejší a aj vo Francúzsku sme dokázali hrať vyrovnanú partiu. Pevne verím, že sa ešte pobijeme o postup. Ja svojmu tímu maximálne verím," povedal Jankovič.

V drese Košíc sa predstavila aj staronová tvár, islandská reprezentantka Helen Sverrisdóttirová, a nesklamala. S deviatimi bodmi patrila k najlepším hráčkam. "Spravila si robotu na 100-percent. Sme spokojní, naplnila naše očakávania a ja som veľmi rád, že nám pomohla takýmto spôsobom," dodal Jankovič.

 

Odveta je na programe 11. januára od 18.00 v košickej Angels aréne.

 

Basket Landes (Fr.) - Good Angels Košice (SR) 69:55 (26:8, 9:11, 18:19, 16:17)
Najviac bodov Landes: Bravardová 17, Ayimová 14, Casasová 10
Zostava a body Košíc: Morrisová a Petersová po 9, Žirková 7, Jurčenková 4, M. Páleníková 0 (Sverrisdóttirová 9, Bálintová 8, Sarauskaite 7, Deptová 2, Stehlíková 0)
TH: 13/10 - 4/3 , fauly: 18 - 16, trojky: 5 - 2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies