Ghanu pobúril zásah proti študentovi, u ktorého v Prahe tušili ebolu!

NETKY.SK • 16 Október 2014, 14:56 • 2 min
Ghanu pobúril zásah proti študentovi, u ktorého v Prahe tušili ebolu!

PRAHA - Českí zdravotníci možno spustili diplomatickú roztržku s Ghanou, keď v sobotu 11. októbra z pražskej hlavnej stanice odviezli ghanského študenta pre podozrenie, že je nakazený ebolou. Diplomati afrického štátu sa teraz podľa britskej stanice BBC sťažujú, že študenta zásah traumatizoval.

slovakia

left justify in out

Informácie dnes priniesol český spravodajský portál iDNES.cz.
     

Veľvyslankyňa Ghany v Prahe Sabah Zita Okaikoi pre BBC uviedla, že jej vláda sa bude oficiálne sťažovať na incident v Prahe.
     

Študent priletel v sobotu na ruzynské letisko z portugalskej metropoly Lisabon a prišiel na reklamačné oddelenie, pretože sa mu stratila batožina. Podľa pracovníčky sa mladý muž potil a prejavovali sa uňho príznaky eboly. Upozornila ho, že by mal vyhľadať ordináciu, ktorá je priamo na letisku. Pracovníčka však zároveň dodržala predpisy a skontaktovala sa s bezpečnostným dispečingom, ktorý zavolal políciu. Muž do ordinácie na Letisku Václava Havla neprišiel.
     

Zdravotníci a policajti dostihli študenta na hlavnej stanici, ktorej časť uzatvorili. Lekár v ochrannom odeve muža z Ghany prikryl čiernou igelitovou plachtou a odviezol ho na vozíčku do sanitky, ktorá ho dopravila do Nemocnice Na Bulovke. Testy potom ukázali, že študent je zdravý.
     

Video zo zásahu na stanici bolo zverejnené na internetovej stránke YouTube a vyvolalo veľkú pozornosť. Množstvo obyvateľov Ghany je pobúrených, ako českí policajti a zdravotníci zaobchádzali so študentom.
     

Ghanu na rozdiel od iných západoafrických krajín nezasiahla epidémia eboly. Najviac ňou trpia v Sierre Leone, Guinei a Libérii. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) počet nakazených prekročí do konca týždňa hranicu 9000. Krvácavej horúčke podľahlo už takmer 4500 ľudí, pripomenul informácie web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies