General Motors zvoláva vyše polmilióna modelov Chevrolet Camaro

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 17:07 • 2 min
General Motors zvoláva vyše polmilióna modelov Chevrolet Camaro

DETROIT - Najväčšia americká automobilka General Motors (GM) opäť zvoláva do servisov. Tento raz ide o 511.528 súčasných modelov Chevrolet Camaro, a to najmä v Severnej Amerike. Informovali o tom agentúra RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú obavy, že ak vodič kolenom zavadí o kľúč, môže ho nectiac otočiť a vypne motor. Tento problém hrozí najmä vodičom, ktorí sedia blízko stĺpika volantu. GM na to prišiel pri interných testoch. Tie automobilka nariadila pre škandál v súvislosti s chybou na spínači zapaľovania jej vozidiel, ktorá viedla k najmenej 13 úmrtiam. GM musel pre túto chybu zvolať do servisov 2,6 milióna vozidiel, kritici však koncernu vytkli, že zareagoval veľmi neskoro.
     

Americké úrady preto v máji udelili GM pokutu 35 miliónov USD (25,86 milióna eur), najväčšiu, akú jej mohli úrady udeliť. Spoločnosť uviedla, že pre pochybenia v tejto kauze prepustila 15 zamestnancov. Ďalší piati dostali disciplinárne tresty. Nová šéfka spoločnosti Mary Barraová, ktorá nastúpila na najvyšší post vo firme v januári, sa však podľa vyšetrovania žiadnych pochybení nedopustila.
     

(1 EUR = 1,3534 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies