Gazprom predal plyn prostredníctvom tendra

NETKY.SK • 11 September 2015, 08:40 • 2 min
Gazprom predal plyn prostredníctvom tendra

MOSKVA - Spoločnosť Gazprom vo štvrtok predala približne 1 mld. metrov kubických z ponúkaných 3,2 mld. metrov kubických plynu prostredníctvom tendra, ktorý bol nastavený ako test schopnosti prispôsobiť sa výzvam na trhu s plynom.

slovakia

left justify in out

Export spoločnosti Gazprom do Európy za normálnych okolností tvorí polovicu jej príjmov. Tento rok však klesol v dôsledku slabého dopytu. Exportované množstvo v súčasnosti tvorí len zlomok z celkového exportu, ktorý je na úrovni 150 mld. metrov kubických ročne. Firmu Gazprom taktiež nepriaznivo ovplyvnil pokles cien ropy. Ceny ropy v uplynulom roku klesli o viac ako polovicu. Ceny plynu kopírujú vývoj cien ropy s oneskorením šiestich až deviatich mesiacov.


"Cieľ testovať nový mechanizmus na európskom trhu sme úspešne dosiahli," povedala šéfka exportu spoločnosti Gazprom Elena Burmistrová. Tento objem spoločnosť dodá prostredníctvom plynovodu Nord Steam z Ruska do Nemecka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies