Gastelum bude novým vyzývateľom strednej váhy UFC

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 16:20 • 2 min
Gastelum bude novým vyzývateľom strednej váhy UFC

BRATISLAVA - Po zápase na UFC 224 je známe meno ďalšieho vyzývateľa šampióna strednej váhy UFC. Stal sa ním Kelvin Gastelum po zápase s Ronaldom Souzom. Souza mal za sebou kolísavé výsledky, raz bol hore raz zasa dolu ale zakaždým bojoval vo veľkom štýle. Gastelum má za sebou dve výhry, pred Souzom porazil na KO Bispinga v prvom kole ich vzájomného zápasu.

slovakia

left justify in out

Prvé kolo zápasu patrilo jednoznačne brazílskemu zápasníkovi. Po ztrhu sa mu darilo dosť dlho kontrolovať svojho súpera na zemi, ku koncu kola sa mu podaril pekný pokus o páku na lakeť, no Gastelum ho nakoniec ubránil.

 

Bolo očividné, že toto prvé kolo 38 ročného brazílskeho zápasníka trocha unavilo, naopak prebúdzať sa zasa začal jeho súper. V druhom kole bol bližšie k víťazstvu mladší Američan, keď sa mu vydaril pekný úder po ktorom sa Souza dostal na zem. Nakoniec ale to nebolo až také nebezpečné, no brazílsky zápasník bol očividne strašne vyčerpaný.

 

Souza bol tak mimo, že si na začiatku prestávky sadol do druhého rohu. Nepomohla mu ani minútová pauza. Do tretieho kola nastúpil tiež veľmi unavený, no aj tak sa mu podarilo párkrát tvrdo zaútočiť, no Gastelumova brada bola voči jeho úderom neskutočne odolná. Rozhodcovia dali zápas Gastelumovi, no keby bol na tom Souza fyzicky lepšie tak by výsledok skončil určite inak.

 

Po výhre Gastelum vyhlásil, že podľa neho by už bol čas na titulový zápas. Rád by sa stretol na jeseň v Madison Square Garden proti víťazovi zápasu Whittaker proti Romerovi, ktorý uvidíme na UFC 225 už za pár týždňov v Chicagu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies