Gasquet si pamätá, že zdolal Nadala ako 13-ročný

NETKY.SK • 5 September 2013, 13:05 • 2 min
Gasquet si pamätá, že zdolal Nadala ako 13-ročný

NEW YORK - Obaja majú 27 rokov, sú kamaráti aj mimo kurtov a čaká ich vzájomný zápas v semifinále na tenisovom US Open. Favorit je jednoznačný: Španiel Rafael Nadal by nemal dať šancu o 15 dní mladšiemu francúzskemu rovesníkovi Richardovi Gasquetovi.

slovakia

left justify in out

Štatistiky sú neúprosné: z jedenástich doteraz odohraných zápasov sa tešil Gasquet z víťazstva iba v jednom prípade. Aj to po predčasnom odstúpení svojho súpera (za stavu 2:6) na jednom z challengerových turnajov vo Francúzsku pred desiatimi rokmi. Ibaže tento výpočet nie je kompletný. Gasquet sa rozpamätal na to, ako bojovného ľaváka z Malorky, momentálnu dvojku rebríčka ATP, zdolal, keď mali obaja iba 13 rokov. Bolo to na juniorskom turnaji Les Petits vo francúzskom Tarbes.

"Občas si pozriem na videu, ako som vtedy zvíťazil nad Nadalom. Nebolo to však jednoduché. On sa nevzdával a bežal za každou loptičkou. Po zápase som zašiel za svojím otcom a vravel mu, že môj súper je veľký bojovník a veľa toho v tenise dosiahne. Súčasnosť potvrdzuje, že som sa nemýlil,“ zaspomínal si Gasquet po 14 rokoch.

Nadal sa pri spomienke na juniorský turnaj v roku 1999 pousmial. "Bol to jeden z mojich prvých medzinárodných turnajov a prehral som 4:6 v treťom sete. Bola to vtedy na dvorci veľká bitka, Richard zahral výborne,“ potvrdil Španiel.

Gasquet sa na US Open prebojoval do semifinále prvý raz a celkovo na grandslamovom turnaji druhýkrát. V roku 2007 sa tak ďaleko dostal na wimbledonskej tráve. Proti Nadalovi si trúfa, hoci vie, že antukový kráľ hrá v tomto roku na tvrdom povrchu zrejme najlepší tenis v celej svojej kariére. V dvadsiatich zápasoch neodchádzal z kurtu zdolaný ani raz a ovládol turnaje v Indian Wells, Montreale aj Cincinnati.

„Je pekné, že som Rafu zdolal v kategórii do 14 rokov, ale ešte krajšie by bolo zvíťaziť nad ním na veľkom turnaji hlavného okruhu,“ želá si Gasquet. Po dvoch víťazných päťsetových bitkách v New Yorku proti Kanaďanovi Milosovi Raonicovi a Španielovi Davidovi Ferrerovi cíti únavu, ale verí, že do soboty ju z tela vyženie. "Mám teraz dva dni na zotavenie. V sobotu budem čerstvý a pripravený na veľký zápas,“ sľubuje Francúz.

Nadal, ktorý na Medzinárodných majstrovstvách Spojených štátov tento rok v piatich zápasoch stratil iba jeden set (ale ani raz podanie), pochválil svojho kamaráta a nadchádzajúceho súpera za doteraz odvedené výkony. "Konečne sa mu podarilo vyhrať päťsetové zápasy proti silným protivníkom. To je veľké plus pre jeho sebavedomie. Predpokladám, že si bude veriť aj proti mne. Ja musím hrať naďalej tak agresívne a koncentrovane ako doteraz,“ podotkol pred semifinále Nadal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies