Galka: Z rezortu ma odpratali tesne pred zadokumentovaním tunelovania VS

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 12:40 • 2 min
Galka: Z rezortu ma odpratali tesne pred zadokumentovaním tunelovania VS

BRATISLAVA - Exminister obrany Ľubomír Galko (SaS) prišiel o stoličku tesne pred finálnym zadokumentovaním údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes v parlamente sám Galko. Dodal, že o vyšetrovaní tohto "smeráckeho megaškandálu vedel" a keď končil na čele rezortu, existovali k nemu viaceré spisy. Odmieta preto slová ministra obrany Martina Glváča (Smer-SD), že spisy nie sú, že existuje len jeden.

"V čase, keď ma bleskovo odpratali z rezortu, bolo na Vojenskom obrannom spravodajstve (VOS) viac živých prípadov, ktoré zadokumentovávali rozkrádania tajných služieb z rokov 2006 až 2010 a v ktorých figurovali ako podozriví vrcholoví predstavitelia VOS a VSS z tých čias, keď ministerstvo obrany viedol nominant Smeru Jaroslav Baška," vyhlásil Galko.

Priznal, že o šetrení kauzy vedel. "Len čo sme dostali informácie, začali sme vyšetrovanie. VSS tieto veci preverovala, ústne ma informovala a v čase, keď celé zadokumentovanie bolo pred finále, tak v tom čase ma odpratali z rezortu," povedal exminister obrany. Pripomenul, že jeho odvolanie prišlo na návrh vtedajšej premiérky Ivety Radičovej, ktorá následne rezort prebrala, a prezident SR Ivan Gašparovič sa s ním stotožnil.

Galko nedávno vyhlásil, že minister Glváč, ako aj šéf Vojenského spravodajstva Ľubomír Skuhra, by mali pre podozrenia z tunelovania VSS odísť zo svojich funkcií. Opozičný poslanec dnes na osobitnom výbore žiadal, aby bol Skuhra v záujme vyšetrenia kauzy postavený mimo službu. Ani jeden z jeho návrhov neprešiel. Galko hovorí o arogancii Smeru-SD. Zároveň tvrdí, že ak by bol Skuhra nevinný, "sám by trval na tom, aby bol postavený bokom a aby nevyšetroval sám seba".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies