Spoločnosť Apple predstavuje nový iPhone 15 aj spolu so 7 ďalšími oznámeniami

NETKY.SK • 13 September 2023, 11:30 • 2 min
Spoločnosť Apple predstavuje nový iPhone 15 aj spolu so 7 ďalšími oznámeniami

CUPERTINO - Americká spoločnosť Apple predstavuje novú generáciu smartfónov iPhone. Ako sa však očakávalo, iPhone 15 nebol jediným významným odhalením, ktoré Apple urobil počas showcase. Od aktualizovaného radu smartwatch k posunu smerom k nabíjaniu USB-C, tu je súbor všetkých veľkých oznámení, ktoré Apple urobil na svojom tradičnom prehliadkovom showcase.

slovakia

left justify in out

iPhone 15 podporuje nabíjanie USB-C, pridáva funkciu Dynamic Island, a ďalšie..

Spoločnosť Apple "stiahla obaly" z radu iPhone 15, o ktorom sa v poslednom čase veľa hovorilo. Nielen, že nové zariadenia prvýkrát prichádzajú s USB-C, ale obsahujú aj Dynamic Island, ktorý bol pôvodne dodávaný iba s modelmi iPhone 14 Pro a Pro Max. Pre tých, ktorí nevedia, pomocou Dynamic Island môžete na ploche alebo v ľubovoľnej apke kontrolovať upozornenia a aktuálnu prebiehajúcu aktivitu – napríklad prehrávanú hudbu, časovač, pripojenie cez AirDrop a trasy z Máp. Dynamic Island sa zobrazuje vždy, keď je iPhone odomknutý.

 

Nový iPhone 15 má tiež čip A16, ktorý Apple pribalil k 14 Pro. Zatiaľ čo iPhone 15 bude mať veľkosť 6,1 palca, iPhone 15 Plus bude mať 6,7-palcový displej. Oba sú vybavené 48MP hlavným fotoaparátom, „celodennou výdržou batérie“ a ultraširokopásmovým čipom druhej generácie. Cena iPhone 15 začína na 799 USD (745 €) a iPhone 15 Plus od 899 USD (830 €). Zariadenia si môžete predobjednať 15. septembra a dodávať sa začnú 22. septembra.

iPhone 15 Pro a Pro Max nahrádzajú bočný prepínač stlmenia akčným tlačidlom

Pre modely iPhone 15 Pro a Pro Max sú pripravené ešte ďalšie vylepšenia, ktoré obsahujú port USB-C spolu s novým prispôsobiteľným tlačidlom akcie, ktoré nahrádza prepínač stlmenia. Dodáva sa tiež s tenšími rámami a ľahším dizajnom vďaka titánovej konštrukcii.

 

Apple pridáva do zariadenia efektívnejší procesor A17 Pro spolu s rýchlejším USB-C nabíjaním v porovnaní so základným iPhone 15. Okrem 48MP hlavného fotoaparátu je iPhone 15 Pro Max dodávaný s 5x telefoto kamerou.

 

Cena 6,1-palcového iPhone 15 Pro začína na 999 dolároch (932€) , zatiaľ čo 6,7-palcový iPhone 15 Pro Max začína na drahších 1199 dolároch (1119 €). Nové telefóny budú k dispozícii na objednávku od 15. septembra a začnú sa dodávať 22. septembra.

Apple Watch Series 9 získajú zvýšenie výkonu

Apple predstavil nové hodinky Watch Series 9, ktoré prichádzajú s ultra širokopásmovým čipom a vylepšeným procesorom S9, čo umožňuje „celodennú“ výdrž batérie. Hodinky tiež obsahujú gesto „dvojitého klepnutia“, ktoré zahŕňa dvojité klepnutie ukazovákom a palcom k sebe, aby ste mohli robiť veci, ako je prijatie hovorov alebo odloženie budíka.

 

Hodinky Series 9 budú tiež dostupné v novej ružovej farbe spolu s možnosťami puzdra z nehrdzavejúcej ocele. Apple navyše ustupuje od kožených remienkov na hodinky (a puzdier na telefóny), aby znížil svoju uhlíkovú stopu. Watch Series 9 začínajú na 399 USD (372€) s GPS (alebo 499 USD - 465€ s GPS a mobilným telefónom). Objednať si ich môžete už od dnes s dostupnosťou 22. septembra.

Apple Watch Ultra 2 prichádzajú s malou zmenou špecifikácií

Apple tiež ukázal svoje Apple Watch Ultra druhej generácie. Podobne ako Watch Series 9, prichádzajú s ultra širokopásmovým čipom a procesorom S9, ktorý umožňuje gesto dvojitého klepnutia. Nové Watch Ultra 2 prídu aj s vylepšeným 3 000-nitovým displejom, pričom v režime nízkej spotreby budú mať stále 72 hodín výdrže batérie na jedno nabitie.

 

Apple tiež ukázal nový ciferník s názvom Modular Ultra, ktorý využíva vonkajšie okraje displeja. Ultra 2 stojí 799 dolárov (745 €) s GPS a mobilným telefónom. Je možné si ho predobjednať už dnes a bude odoslaný 22. septembra.

Apple pridáva USB-C aj do AirPods Pro

Okrem toho, že iPhone 15 dostane nabíjací port USB-C, spoločnosť Apple tiež oznámila, že AirPods Pro budú teraz dodávané s nabíjacím puzdrom USB-C. Spoločnosť začne dodávať svoje káblové slúchadlá EarPods aj s touto možnosťou a hovorí, že Apple Watch a AirPods Pro môžete nabíjať cez iPhone 15.

Známe sú už aj dátumy vydania pre iOS 17, watchOS 10, macOS Sonoma, a ďalšie..

Počas showcase Apple odhalilo, kedy vydá ďalšie kolo aktualizácií pre iOS, watchOS, iPadOS a macOS. Apple plánuje uviesť na trh iOS 17, watchOS 10 a iPadOS 17 - 18. septembra, ale macOS Sonoma ponecháva až na 26. septembra.

Nová funkcia cestnej GPS asistencie cez satelit

Apple rozširuje svoju funkciu Emergency SOS cez satelit o cestnú asistenciu v spolupráci s AAA. Vďaka novej funkcii môžu používatelia poslať SMS správu o asistenčnej službe na ceste, aby získali pomoc s defektom pneumatiky, zaseknutým vozidlom a podobne. Apple tvrdí, že túto službu sprístupňuje zadarmo prvé dva roky s iPhone 15.

 

Toto boli všetky najzásadnejšie novinky a aktuality, s ktorými prišla včera spoločnosť Apple. Celý videozáznam z Apple showcase si môžete pozrieť na videu na spodku článku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Apple, The Verge, Wired Foto: Apple
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies