Galéria umenia v Nových Zámkoch predstaví tvorbu performera Rokka Juhásza

NETKY.SK • 17 Júl 2023, 19:30 • 2 min
Galéria umenia v Nových Zámkoch predstaví tvorbu performera Rokka Juhásza

NOVÉ ZÁMKY - Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch v týchto dňoch sprístupnila výstavu s názvom Kozmonomád. Svoju tvorbu na nej predstavuje performer, básnik a organizátor festivalov akčného umenia Rokko Juhász.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla kurátorka výstavy Helena Markusková, výstava predstaví výber z jeho rozsiahlej performerskej dráhy z uplynulého desaťročia. "Jeho aktivity v rokoch 2013 až 2023 sú napojené na medzinárodnú scénu. Realizujú sa prevažne na zahraničných akčných či intermediálnych platformách, projektoch, festivaloch a rezidenčných pobytoch. Absolvoval vystúpenia na festivaloch v Európe, ale aj Chile, Brazílii, Thajsku, Číne, Hongkongu, Peru, Mexiku, Izraeli, Kanade, Indii, Bangladéši, na Filipínach, Tajvane či v Argentíne," pripomenula Markusková. 

Vystavujúci umelec sa stretával aj s významnými svetovými performermi, prednášal na univerzitách a písal reportáže o svojich cestách. "Vydal tiež dve básnické zbierky a napísal prvý diel svojej autobiografie," dodala Markusková. Ako doplnila, výstava Kozmonomád potrvá v Galérii umenia Ernesta Zmetáka do 9. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: gueznz.eu
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies