Vodič narazil do reklamného pútača, namerali mu viac ako tri promile

NETKY.SK • 13 Marec 2023, 14:09 • 2 min
Vodič narazil do reklamného pútača, namerali mu viac ako tri promile

NITRIANSKE RUDNO - Policajti obvinili 49-ročného muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodič Volkswagenu Golf narazil v sobotu (11. 3.) do reklamného pútača v Nitrianskom Rudne (okres Prievidza), v dychu mu namerali viac ako tri promile. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

slovakia

left justify in out

"Vodič nezvládol riadenie, lebo jeho schopnosť viesť motorové vozidlo bola ovplyvnená požitím alkoholu. Vozidlom prešiel do protismeru a následne vyšiel mimo vozovky, kde narazil do reklamného pútača," opísala polícia. Policajti mužovi namerali hodnotu 1,59 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo predstavuje hodnotu 3,31 promile. "Vodiča na mieste obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie pre vykonanie ďalších úkonov," doplnila polícia. Upozorňuje vodičov, aby nepodceňovali silu alkoholu a v žiadnom prípade nesadali za volant opití. "Už jeho menšie množstvo môže spôsobiť zhoršenú koordináciu pohybov a nesprávny odhad vlastných schopností, čo vedie k chybnému vyhodnoteniu situácie. Za volantom to môže mať fatálne následky," zdôraznili policajti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona