Futbalisti Bayernu Mníchov potvrdili rolu favorita

NETKY.SK • 13 September 2014, 17:45 • 2 min
Futbalisti Bayernu Mníchov potvrdili rolu favorita

BERLÍN - Futbalisti Bayernu Mníchov potvrdili rolu favorita a v sobotňajšom súboji 3. kola nemeckej bundesligy zdolali na domácom ihrisku VfB Stuttgart 2:0.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster napriek víťazstvu v Allianz Aréne príliš neoslnil, o góly Bavorov sa postarali v 27. minúte Mario Götze a päť minút pred koncom striedajúci Franck Ribéry, ktorý využil peknú prihrávku od Roberta Lewandowského.
      

Stuttgart je tak historicky najobľúbenejším protivníkom Bayernu, Mníchovčania dosiahli vo vzájomných zápasoch s VfB už 58. triumf. So siedmimi bodmi sa zároveň dotiahli v tabuľke na vedúci Bayer Leverkusen. Na svoj návrat do zostavy Bayernu nebude v dobrom spomínať obranca Holger Badstuber, ktorý nedohral duel pravdepodobne pre výron na ľavej nohe. Dvadsaťpäťročný reprezentant pritom dosiaľ 20 mesiacov pauzoval po operácii predného krížneho väzu v pravom kolene.
      

Nezaváhala ani Borussia Dortmund, ktorá si poradila doma s Freiburgom 3:1. Výhru vestfálskeho tímu režíroval japonský ofenzívny stredopoliar Šindži Kagawa, ktorý pri svojom návrate do zostavy Borussie zaznamenal gól a na ďalší prihral. V drese hostí chýbal slovenský reprezentant Karim Guédé, ktorý si odpykáva dvojzápasový dištanc za udretie súpera.
      

1. FC Kolín bez dlhodobo zraneného Dušana Šventa uhral na ihrisku nováčika Paderbornu bezgólovú remízu. Hertha Berlín podľahla doma Mainzu 1:3, o výhru hostí sa najvýraznejšie zaslúžil dvojgólový Šindži Okazaki. Slovenský obranca v službách Herthy Peter Pekarík presedel celý zápas na lavičke náhradníkov.
      
Nemecko - bundesliga - 3. kolo:
Bayern Mníchov - VfB Stuttgart 2:0 (1:0)
Góly: 27. Götze, 85. Ribéry
      
Borussia Dortmund - SC Freiburg 3:1 (2:0)
Góly: 34. Ramos, 41. Kagawa, 78. Aubameyang - 90. Sorg
      
Hertha Berlín - FSV Mainz 05 1:3 (0:1)
Góly: 86. Ronny (z 11 m) - 36. a 90.+1 Okazaki, 70. Allagui
/P. Pekarík (Hertha) celý zápas na lavičke náhradníkov/
      
1899 Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:1 (0:0)
Góly: 55. Modeste - 89. Olič, ČK: 90.+4 Guilavogui (Wolfsburg)
      
SC Paderborn - 1. FC Kolín 0:0
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies