Český futbal hlási prvý prípad nákazy koronavírusom

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 17:45 • 2 min
Český futbal hlási prvý prípad nákazy koronavírusom

PRAHA - Česká najvyššia futbalová súťaž hlási prvý prípad ochorenia COVID-19. Plošné testy pred reštartom ročníka Fortuna ligy odhalili nákazu u jedného z hráčov FK Mladá Boleslav.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rozhodne sa po testoch klubu 

Nakazený hráč je v izolácii, do karantény poslala Krajská hygienická stanica Stredočeského kraja zatiaľ iba jeho. Ďalší hráči a členovia realizačného tímu FK Mladá Boleslav absolvujú v najbližších dňoch nové testy a podľa ich výsledku sa rozhodne o osude súťaže.

 

img

 

Reštart proti lídrovi 

Futbalová liga v Česku mala po ústupe pandémie koronavírusu pokračovať v sobotu dohrávaným súbojom FK Teplice - Slovan Liberec. Mladá Boleslav by po reštarte mala prvýkrát nastúpiť na súťažný zápas v utorok 26. mája proti lídrovi tabuľky Slavii Praha.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FK MLADÁ BOLESLAV (@fkmladaboleslav),

 

Situácia s futbalom v Čechách 

"V rámci testovania sme zaznamenali jeden pozitívny prípad v tíme mladoboleslavských futbalistov. Výsledok jeho testu bol k dispozícii v sobotu, keď hrala Mladá Boleslav prípravný zápas, ale hráči neboli v šatniach, iba vonku. Preto zatiaľ nebolo potrebné vyhlásiť karanténu aj pre ďalších hráčov. Do nej je umiestnený len pozitívne testovaný hráč a tiež osoby, s ktorými v inkriminovanom období prišiel do blízkeho styku. Nie je to nikto z futbalového klubu," uviedla Krajskej hygienickej stanice Stredočeského kraja Dana Šalamounová.

 

img

 

Karanténa hrozí celému mužstvu

Pokiaľ by testy odhalili ďalší prípad, stanica by mohla poslať do dvojtýždňovej karantény celé mužstvo. Tým by sa mohol narušiť program zostávajúcej časti sezóny. Po 24 kolách je na čele tabuľky Slavia Praha, ktorá má osembodový náskok pred Viktoriou Plzeň.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies