Futbal-EL: Sevilla postúpila cez Manchester United do semifinále proti Juventusu

NETKY.SK • 21 Apríl 2023, 09:10 • 2 min
Futbal-EL: Sevilla postúpila cez Manchester United do semifinále proti Juventusu

BRATISLAVA - FC Sevilla včera postúpila do semifinále Európskej ligy UEFA, keď zvíťazila nad Manchestrom United 3:0. V boji o finále sa stretne Sevilla s Juventusom Turín, ktorý remizoval v Lisabone so Sportingom 1:1.

slovakia

left justify in out

Futbalisti FC Sevilla postúpili do semifinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrťfinálovej odvete zvíťazili nad Manchestrom United 3:0, na Old Trafford sa pred týždňom zrodila remíza 2:2. Andalúzania sa v boji o budapeštianske finále stretnú s Juventusom Turín, ktorý remizoval v Lisabone so Sportingom 1:1, doma uspel 1:0. AS Rím viedol po 90 minútach nad Feyenoordom Rotterdam v zostave so slovenským obrancom Dávidom Hanckom 2:1 a keďže vonku prehral 0:1, nasledovalo predĺženie. Úspešnejší z tejto konfrontácie nastúpi v semifinále proti Bayeru Leverkusen, ktorý zvíťazil v Bruseli nad Royale Union Saint-Gilloise presvedčivo 4:1. Manchester United nastúpil v Seville v základe bez Marcusa Rashforda i vykartovaného Bruna Fernandesa a už od 8. minúty prehrával. Kapitán Harry Maguire sa pri rozohrávke dopustil obrovskej chyby, ktorú potrestal marocký útočník Youssef En-Nesyri. Päť minút pred koncom úvodného dejstva mohli domáci zvýšiť na 2:0, no gól Lucasa Ocamposa neplatil pre ofsajd. Do druhého polčasu poslal tréner United Erik ten Hag na trávnik Rashforda, no hostia už po dvoch minútach inkasovali, keď sa po rohu Ivana Rakitiča presadil Loic Bade Definitívne k.o. zasadil hosťom En-Nesyri po zaváhaní brankára Davida De Geu.

 

Odvety štvrťfinále Európskej ligy: Royale Union Saint-Gilloise - Bayer Leverkusen 1:4 (0:2) Góly: 65. Terh - 2. Diaby, 38. Bakker, 60. Frimpong, 79. Hložek /prvý zápas: 1:1, postúpil Leverkusen/ FC Sevilla - Manchester United 3:0 (1:0) Góly: 8. a 81. En-Nesyri, 47. Bade /prvý zápas: 2:2, postúpila Sevilla/ Sporting Lisabon - Juventus Turín 1:1 (1:1) Góly: 20. Edwards (z 11 m) - 9. Rabiot /prvý zápas: 0:1, postúpil Juventus/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies