Prezidentka Čaputová a minister Mikulec reagovali na zrážku dvoch vlakov v ČR

NETKY.SK • 8 Júl 2020, 9:1 • 2 min
Prezidentka Čaputová a minister Mikulec reagovali na zrážku dvoch vlakov v ČR

BRATISLAVA/KARLOVE VARY - Prezidentka Zuzana Čaputová zaslala sústrastný telegram českému prezidentovi Milošovi Zemanovi v súvislosti s utorkovou zrážkou vlakov v Česku. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) sa v tejto súvislosti telefonicky spojil so svojím českým kolegom Janom Hamáčkom.

slovakia

left justify in out

Telegram prezidentky Čaputovej

"So zármutkom som prijala správu o obetiach na životoch a desiatkach zranených, ktoré spôsobila zrážka dvoch osobných vlakov v okrese Karlove Vary," uviedla prezidentka. Českej hlave štátu a pozostalým vyjadrila úprimnú sústrasť a zraneným popriala skoré uzdravenie.

 

img

 

Vyjadrenie ministra obrany SR 

Minister Roman Mikulec sa na sociálnej sieti okrem iného vyjadril, že Slovensko je pripravené pomôcť, ak si to situácia bude vyžadovať. 

 

 

Zrážka dvoch vlakov 

K nehode došlo v utorok po tretej hodine poobede medzi stanicou Nové Hamry a dopravňou Pernink. Zomreli dvaja ľudia, približne 20 ďalších utrpelo zranenia.

Zrazili sa dva vlaky spoločnosti České dráhy. Jeden vlak išiel z Karlových Varov do nemeckého Johanngeorgstadtu a druhý opačným smerom.

 

img

 

Zadržaný

Polícia v tejto súvislosti zadržala strojvodcu vlaku smerujúceho do Karlových Varov. "Vo vlakoch išlo v dobe zrážky asi 30 ľudí vrátane vlakového personálu. Zranení sú postupne odvážaní do nemocníc," uviedla policajná hovorkyňa Zuzana Týřová.

 

Medzi obeťami alebo zranenými by podľa doterajších informácií Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR nemali byť občania Slovenskej republiky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona