Premiér sa v Bruseli vyjadril ku klimatickým zmenám. Týmito slovami povedal všetko!

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 15:59 • 2 min
Premiér sa v Bruseli vyjadril ku klimatickým zmenám. Týmito slovami povedal všetko!

BRUSEL - Pri otázkach o klíme je podľa predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO) potrebné prihliadať na slovenské reálie a pomery.

slovakia

left justify in out

Premiér Eduard Heger sa po rokovaní s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom a predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyen, vyjadril k otázkam týkajúcich sa klímy. Povedal, že je nevyhnutné prihliadať na to, že Slovensko je silne industrializovanou krajinou

„Vieme, že napĺňanie týchto cieľov môže byť aj ekonomicky nákladné a je dôležité, aby sa prihliadalo aj na tieto národné okolnosti a možnosti. Myslím si, že v tomto duchu sa bude viesť aj celá diskusia na túto tému,“ uviedol Heger.

 

Premiér má dnes ešte naplánované rokovanie s predsedom frakcie EPP v Európskom parlamente Manfredom Weberom, a potom s predsedom Európskeho parlamentu Davidom Sassolim. Stretnúť sa má aj s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom.

 

"Vláda Slovenskej republiky koná v súlade s hodnotami demokracie, právneho štátu, solidarity a princípmi kolektívnej bezpečnosti. Prišiel som to osobne potvrdiť najvyšším predstaviteľom EÚ a NATO. Čaká ma dnes bohatá séria stretnutí, na ktorých budem diskutovať aj o pandemickej situácii, očkovaní, pláne obnovy, klíme a samozrejme aj o zahranično-politických témach," napísal premiér na sociálnej sieti ešte pred samotnými rokovaniami v Bruseli. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies