Premiér: O otváraní škôl by mali odborníci rozhodnúť v pondelok 18. mája

NETKY.SK • 12 Máj 2020, 18:11 • 2 min
Premiér: O otváraní škôl by mali odborníci rozhodnúť v pondelok 18. mája

BRATISLAVA - Konzílium by malo o otváraní škôl a škôlok rozhodnúť v pondelok 18. mája.

slovakia

left justify in out

Rodičia si budú môcť dobrovoľne vybrať, či dieťa nechajú doma alebo ho pošlú do škôlky či školy. Povedal to dnes na tlačovej konferencii premiér Igor Matovič (OĽaNO) po návšteve Detského kardiocentra v Bratislave.

 

Ak bude situácia pod kontrolou

Premiér tam zavítal pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a pôrodných asistentiek. Priblížil, že konzílium zasadalo zhruba tri hodiny a jeho jedinou témou bolo ujasnenie podmienok otvárania materských škôl a prvého stupňa základných škôl.

Matovič uviedol, že budúci pondelok 18. mája, ak sa nezhoršia podmienky a situácia bude pod kontrolou, budú môcť oznámiť "radostnú správu“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Igor Matovič (@igor_matovic_olano),

 

Dohodnutie presných podmienok

Cieľom dnešného stretnutia konzília odborníkov bolo, aby sa dohodli presné podmienky, za akých budú materské a základné školy fungovať.

 

Rodičia budú môcť sami rozhodnúť, či dieťa do školy alebo škôlky pošlú. Žiaden rodič by tak nemal byť podľa Matoviča nútený.

 

"Počíta sa s tým, že nie všetci rodičia pošlú svoje deti do škôlky, tým pádom nebudú všetky deti v škôlke. Zároveň počítame s tým, že bude maximálny počet detí na jednu triedu či skupinu 12,“ uviedol.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Branislav Gröhling (@branislavgrohling),

 

Otvárať školy je odvážne
Presný termín otvárania škôl odmietol povedať, keďže sa o tom má rozhodnúť v pondelok 18. mája.

 

Vysvetlil, že počas víkendu 16. a 17. mája bude Slovensko vidieť, aké sú dopady spustenia druhej a tretej fázy uvoľňovania opatrení. V prípade, že budú mierne, podľa Matoviča to bude znamenať väčšiu odvahu otvárať školy.

 

"Všetko to musí byť po špičkách a opatrne, aby sme si nepokazili to, čo sme si horko-ťažko na Slovensku spoločnou zodpovednosťou vydobyli,“ priblížil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies