Futbal-EL: Athletic Bilbao - Paríž SG 2:0 v F-skupine

NETKY.SK • 30 September 2011, 17:57 • 2 min
Futbal-EL: Athletic Bilbao - Paríž SG 2:0 v F-skupine

Futbal-EL: Athletic Bilbao - Paríž SG 2:0 v F-skupine

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Athleticu Bilbao zvíťazili vo štvrtkovom zápase 2. kola Európskej ligy UEFA 2011/2012 nad Parížom St. Germain 2:0 (2:0). Španielsky tím je so šiestimi bodmi novým lídrom F-skupiny, ktorej ďalšími účastníkmi sú Slovan Bratislava a FC Salzburg. Parížania s tromi bodmi na konte sa najbližšie predstavia 20. októbra o 21.05 h na Pasienkoch proti slovenskému majstrovi Slovanu, "odveta" sa v rámci 4. kola EL hrá 3. novembra o 19.00 v parížskom Parku princov.

      F-skupina, 2. kolo:
      Athletic Bilbao - Paríž SG 2:0 (2:0)
      Góly: 20. Gabilondo, 45.+1 Susaeta. Rozhodca: Nijhuis (Hol.), ŽK: Aurtenetxe, Iraizoz, Muniain - Sissoko, Bodmer, Tiene, Ceara, ČK: 52. Sissoko (PSG)
      zostavy a striedania:
      Bilbao: Iraizoz - Aurtenetxe, Amorebieta, Iraola, Ekiza - De Marcos, Gabilondo (78. Gomez), Susaeta (72. Iturraspe), J. Martinez - Llorente, Muniain (82. Toquero)
      PSG: Douchez - Jallet, Lugano, Armand, Tiene - Chantome, Sissoko - Bodmer (66. Matuidi), Pastore (57. Bahebeck), Nene (76. Ceara) - Erding

      Parížania pricestovali do Bilbaa bez dua francúzskych reprezentantov Meneza a Gameira. Obom kouč Antoine Kombouare doprial voľno, aby boli čerství na nedeľňajší ligový šláger s Olympiquom Lyon. Bilbau sa v španielskej lige nedarí, bez výhry figuruje po 6. kole na predposlednom mieste tabuľky, preto proti PSG chcel vo svojom chráme San Mamés uhrať dobrý výsledok. V prvom polčase pre to spravil maximum. V 20. minúte centroval de Marcos, Gabilondo sa akrobaticky zavesil do vzduchu a otvoril skóre - 1:0. Parížania v útoku s osamoteným Erdingom veľa vody nenamútili, ale v 43. minúte mohli vyrovnať, Bodmer však po peknej prihrávke Neneho pálil v dobrej pozícii nad bránu. PSG stihol trest, keď v nadstavenom čase po centri Gabilonda z ľavej strany stačilo Susaetovi iba nastaviť nohu a zblízka zvýšil na 2:0. Hosťom krátko po prestávke spravilo škrt cez rozpočet vylúčenie Sissoka, ktorý prvýkrát po prestupe z Juventusu Turín nastúpil v základnej zostave. Bilbao v ďalšom priebehu kontrolovalo hru a nepúšťalo súpera do šancí. Za zmienku stojí ojedinelá zo 73. minúty - dobre vystrelil Tiene, ale mieril nad. Bilbao v početnej výhode bez problémov udržalo vedenie a so šiestimi bodmi urobilo dôležitý krok smerom za postupom. Na hráčoch parížskeho tímu bolo vidieť, že sa podvedome šetria na dôležitý súboj s Lyonom o 1. priečku v Ligue 1.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies