Česká vláda pritvrdí v boji proti koronavírusu. Nezaočkovaným poriadne skomplikuje život!

NETKY.SK • 25 Október 2021, 14:53 • 2 min
Česká vláda pritvrdí v boji proti koronavírusu. Nezaočkovaným poriadne skomplikuje život!

PRAHA - V prípade neustále sa zhoršujúcej situácie so šírením koronavírusu plánuje česká vláda sprísniť opatrenia.

slovakia

left justify in out

Jednou z možností je, aby do práce smeli chodiť iba ľudia s covidpasom – teda s potvrdením o očkovaní, prekonaní covidu alebo s negatívnym testom, ktorý by si však museli sami zaplatiť.

 

img

 

Po pondelkovom rokovaní ústredného krízového štábu to oznámil jeho predseda, odchádzajúci minister vnútra Jan Hamáček. Informoval o tom portál Novinky.cz.

 

Plošné testovanie na školách

"Ministerstvo práce a sociálnych vecí pripravuje výklad príslušného paragrafu Zákonníka práce za týmto účelom," uviedol Hamáček.

 

img

 

Začiatkom novembra plánujú spustiť plošné testovanie žiakov v okresoch s týždenným výskytom nákazy vyšším než 300 prípadov na 100-tisíc obyvateľov. Podľa aktuálnych údajov sa to bude týkať ôsmich okresov v Olomouckom a Moravsko-sliezskom kraji.

 

Príjazdový formulár

Hamáček tiež informoval, že napriek rozhodnutiu súdu o zrušení povinnosti vypĺňať príjazdový formulár pri návrate do ČR sa táto povinnosť zachová. "Ministerstvo zdravotníctva doplní odôvodnenie," povedal.

 

img

 

V ČR pribudlo za nedeľu približne 1 820 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o tisíc viac než pred týždňom. Zároveň rastie aj počet hospitalizovaných, našťastie tých v ťažkom stave výrazne nepribúda. V rámci celej krajiny je ich menej než 140.

 

Sprísnenie opatrení

Od pondelka začali v Česku platiť prísnejšie opatrenia. Po novom treba nosiť respirátory vo všetkých vnútorných priestoroch vrátane pracovísk

 

Ďalšie zmeny v opatreniach prídu od 1. novembra. Personál reštaurácií bude musieť kontrolovať hostí, či majú doklad o bezinfekčnosti. Nebude to musieť byť hneď pri vchode, stačí vo chvíli, keď sa hostia usadia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies