Ženy v Mexiku vyšli do ulíc, protestovali za povolenie interrupcií v celej krajine

NETKY.SK • 29 September 2020, 07:58 • 2 min
Ženy v Mexiku vyšli do ulíc, protestovali za povolenie interrupcií v celej krajine

MEXICO CITY - Stovky žien vyšli v pondelok do ulíc mexického hlavného mesta na protest za legalizáciu interrupcií v celom Mexiku.

slovakia

left justify in out

Protestujúci dav žien sa dostal aj do potýčok s políciou po tom, čo niektoré z nich počas protestu kladivami rozbíjali dvere a okná. Informovala o tom agentúra AP.

 

 

Ženy v uliciach požadovali bezpečné a legálne interrupcie, ktoré sú v hlavnom meste Mexiko v súčasnosti povolené, ale nie vo väčšine zvyšku krajiny.

 

Niektoré účastníčky protestu hádzali na policajtov svetlice a zápalné fľaše. Policajti a policajtky použili proti nim slzotvorný plyn.

 

 

Podľa televíznych snímok najmenej jeden policajt nakrátko vzbĺkol po zásahu zápalnou fľašou, než požiar uhasili jeho kolegovia hasiacim prístrojom, píše agentúra Reuters.

 

K zákonu za legalizáciu umelého prerušenia tehotenstva na území celého Mexika, upiera verejnosť zvýšenú pozornosť najmä po smrti sudkyne Najvyššieho súdu Spojených štátov Ruth Baderovej Ginsburgovej, ktorá bola známa svojou obhajobou práv žien. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Trump chce na post sudcu Najvyššieho súdu nominovať ženu

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies