Kto získal ocenenie Srdce na dlani?

NETKY.SK • 5 Apríl 2022, 21:03 • 2 min
Kto získal ocenenie Srdce na dlani?

BRATISLAVA - Jednotlivcom i dobrovoľníckym organizáciám udelili v utorok ocenenie Srdce na dlani, ktoré odovzdali počas galavečera Dobrovoľník roka 2021. Jedným z laureátov sa stal i Martin Pavelka, ktorý už tretí rok pomáha ako humanitárny pracovník v Turecku.

slovakia

left justify in out

Pavelka pomáha ľuďom, ktorí ušli v dôsledku vojnových konfliktov na Blízkom Východe a v severnej Afrike. Sústreďuje sa najmä na vzdelávanie detí utečencov a koordinuje skupinu viac ako 50 miestnych dobrovoľníkov. Ocenenie získal za dobrovoľnícku činnosť v zahraničí.

 

img

Martin Pavelka

 

„Aby pomoc fungovala, musí byť systematická a adresná, no jej prijímateľov nemôžete brať ako slabých alebo úbohých. Sú v zložitej situácii, no rovnako kľúčové ako bezpečie, jedlo, vzdelanie a práca, je pre nich ľudská dôstojnosť. Keď sa dobrovoľníkom podarí udržať alebo prebudiť v človeku jeho dôstojnosť, je to tá najväčšia pomoc,” uviedol Pavelka.

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka poďakovala dobrovoľníkom za ich pomoc v kritických okamihoch

 

Na ocenenie Srdce na dlani bolo nominovaných 315 jednotlivcov a organizácií, čo je viac ako vlani. Do finálneho oceňovania Srdce na dlani postúpilo 43 príbehov spolu s tromi priamymi nomináciami, slávnostné udeľovanie ocenení sa konalo v sále Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

 

img

Paulína Vitovičová

 

Ako dobrovoľníka pomáhajúceho na Slovensku ocenili Martina Davida, ocenenou dobrovoľníčkou pomáhajúcou v zahraničí v rámci oficiálnej rozvojovej pomoci SR pod značkou SlovakAid sa stala Ivana Godulová. Srdce na dlani za koordináciu dobrovoľníkov získala Paulína Vitovičová.

 

V kategórii dobrovoľníckych skupín získalo ocenenie občianske združenie Senica 2.0, oceneným dobrovoľníckym projektom sa stala Vianočná pošta seniorom. Cenu za podporu dobrovoľníctva získala Stredná odborná škola podnikania a služieb z Námestova, za dlhodobú dobrovoľnícku pomoc ocenili Milana Krajňáka.

 

img

Ivana Godulová

 

Riaditeľka Národného dobrovoľníckeho centra Zuzana Vinklerová ocenila dobrovoľníkov za ich nezištnú snahu. Po 13 rokoch odovzdala štafetu podujatia Dobrovoľník roka Platforme dobrovoľníckych centier a organizácií.

„Už dnes sa zdá, že budúcoročné oceňovanie bude opäť v znamení výnimočných činov výnimočných ľudí, pretože v súčasnej situácii je dobrovoľnícka pomoc absolútne esenciálna,“ poznamenala Vinklerová.

 

Možno vás zaujme: Kourtney Kardashian a Travis Barker sa zosobášili! Tajná svadba v Las Vegas

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies