Ďalší podvod v koronadotáciách

NETKY.SK • 20 December 2021, 17:15 • 2 min
Ďalší podvod v koronadotáciách

Na Slovensku je podozrivá schránkovú firma, ktorá patrí medzi najväčších poberateľov pandemickej pomoci od štátu.

slovakia

left justify in out

Transparency International Slovensko upozornilo na podozrivú schránkovú firmu Brigádnici s.r.o., ktorá sprostredkúva brigádnikov. Momentálne patrí medzi najväčších poberateľov pandemickej pomoci od štátu. Do apríla 2021 za ňou stál viackrát stíhaný podnikateľ Peter Puškár alias Tony Tesla. Z koronadotácii bolo doteraz vyčerpaných 2,12 miliárd a z toho spomínaná firma vyčerpala 3,4 milióna eur. Brigádnikov dnes podľa registra partnerov verejného sektora vlastní český občan Vladimír Macaj. Spomínaný Macaj firmu Brigádnici vlastnícky prevzal až v apríli 2021 od občianskeho združenia s názvom Podnikateľské združenie.

 

img

 

Veľké pochybnosti vzbudzuje aj údaj, že schránková firma, ktorá oficiálne nemá registrovanú ani jedinú kanceláriu, zamestnávala celkovo tisíce zamestnancov. Firma zamestnávala iba 48 zamestnancov, podľa ňou predložených účtovných závierok v roku 2018 a rok nato 3 125 zamestnancov. Na začiatku pandémie ich počet údajne klesol na 1 524 zamestnancov. Agentúra má pritom prázdnu webovú stránku, na ktorej sa neudáva ani jedna pracovná ponuka.

 

Možno vás zaujme: Disciplinárne stíhanie Daniela Lipšica už pridelili senátu Najvyššieho správneho súdu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies