Bol som na dne, nevedel som stáť na nohách: Mrco chce predviesť diametrálne odlišný výkon

NETKY.SK • 11 Január 2024, 09:30 • 2 min
Bol som na dne, nevedel som stáť na nohách: Mrco chce predviesť diametrálne odlišný výkon

Slovenský MMA bojovník Martin „Mrco“ Horínek sa predstaví ako účastník RFA 15 v Bratislave. Naposledy zápasil proti Janovi Veselíkovi, s ktorým síce dominoval v postoji, no v 3. kole kondične odišiel a aj s dávkou šťastia sa na jeho stranu priklonila dvojica rozhodcov.

slovakia

left justify in out

Tentokrát bude chcieť predviesť podstatne dominantnejší výkon a v ideálnom prípade ukončiť duel pred limitom. RFA 15 prebehne 9. marca a vstupenky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Nevedel stáť na vlastných nohách
Martin Horínek stál v klietke naposledy na RFA 11 v Bratislave, kde čelil veľmi nebezpečnému zemiarovi Janovi Veselíkovi. Napriek tomu, že je Horínek viacnásobný medailista v zápasení, karty tohto zápasu boli rozdané jasne. Horínek dominoval v postoji, Veselík na zemi a keďže sa zápas prelieval z jednej strany na druhú, bodových rozhodcov čakala neľahká úloha.

Bál som sa prehry a nepovedal by som ani slovo, lebo nebol som dobre pripravený na zápas. Keď som si ho pozeral spätne, tak som videl, že som si držal stred a bránil som takedowny. Mal som síce cut, ale nebol nejaký hrozný. Ja som vyzeral ako po autonehode a Veselíkovi nič nebolo. Nechápem doteraz, čo to má za kožu. Pritom som ho natriafal dosť. Knockdown mi určite pomohol k výhre,“ ohodnotil svoj zápas na RFA 11, ktorý Horínek vyhral na split decision.
 
Práve knockdown v 3. kole bol najdôležitejším momentom zápasu, keďže vďaka nemu si kolo u dvoch bodových rozhdocov uchmatol pre seba. Po ňom sa však dostal pod Veselíka a celý zvyšok zápasu strávil v spodnej pozícii. „Už som bol reálne na dne síl. Tým, že som sa trochu pobláznil po knockdowne, tak som už ani nevedel stáť na nohách. Bojoval som skôr so sebou ako so súperom,“ priznal po zápase.

Štvrtá výhra v rade?
Horínek nevkročil medzi profesionálov ideálne. Hneď prvé dva zápasy prehral, no vzápätí nabehol na vlnu troch výhier v rade. Aj keď v rámci EUROGOLD pyramídy podľahol Adamovi Jakubíkovi, zápas sa do oficiálneho skóre nezapočítaval. Martin Horínek je teda na vlne troch výhier v rade a tentokrát sa pokúsi získať aj štvrtú.
 
Možnosť na to bude mať opäť pred domácim publikom v Bratislave, ktoré ho naposledy hnalo vpred. „Urobili sme taký zápas, že sa chytila väčšina haly. Mal som tam veľké množstvo známych aj fanúšikov a určite mi pomohli k výhre. Som im za to vďačný,“ okomentoval bratislavské publikum. Aby natiahol svoju šnúru výhier, bude opäť potrebovať pomoc divákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, Zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies