Francúzsky veľvyslanec vyjadril hlbokú sústrasť rodine Daniela Kavuliaka

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 14:35 • 2 min
Francúzsky veľvyslanec vyjadril hlbokú sústrasť rodine Daniela Kavuliaka

BRATISLAVA - Hlbokú sústrasť rodine čatára Daniela Kavuliaka, ktorého zabili 9. júla počas misie v Afganistane, ako aj Slovenskej republike, vyjadril v mene Francúzska veľvyslanec Jean-Marie Bruno.

slovakia

left justify in out

Diplomat v príhovore na štvrtkovej (11.7.) recepcii v Bratislave pri príležitosti nadchádzajúceho štátneho sviatku svojej krajiny, Dňa dobytia Bastily (14. júla), zaželal slovenským vojakom zraneným v Kandaháre skoré vyzdravenie. Francúzsky veľvyslanec v príhovore, ktorý TASR dostala dnes k dispozícii, konštatoval, že ani tragická udalosť v Kandaháre nezmení nič na rozhodnutí našich krajín bojovať proti terorizmu.

Na recepcii diplomat ďalej povedal, že naše krajiny v tomto roku pokročili v zintenzívnení bilaterálnych vzťahoch. "Veľmi dúfam, že Bratislava môže na jeseň tohto roku očakávať návštevu prezidenta Francoisa Hollanda," uviedol.

Ekonomický rast a zamestnanosť sú oblasťami, ktorým "naše vlády venujú všetku svoju energiu" tak, aby sa nespochybnila rozpočtová zodpovednosť a garancia nášho sociálneho systému a budúcej prosperity. Prehĺbenie európskeho projektu sa javí ako jediná dôveryhodná odpoveď na výzvy súčasnosti. "Viem, že Francúzsko a Slovensko sú pripravené postupovať spoločne na tejto ceste," vyhlásil diplomat. 

Zdôraznil, že Deň dobytia Bastily je sviatkom nielen ľudí žijúcich doma vo Francúzsku, ale všetkých Francúzov, teda aj krajanov v zahraničí, čiže aj na Slovensku. Aj preto sa na Hlavnom námestí v Bratislave konali vo štvrtok oslavy Dňa dobytia Bastily, dodal. Podujatie pod názvom "Oslávme spoločne dobytie Bastily!" sa v centre hlavného mesta Slovenska uskutočnilo po tretí raz. Ich iniciátorom osláv je práve veľvyslanec Jean-Marie Bruno.

Posledná rozlúčka so zosnulým čatárom Danielom Kavuliakom, ktorý zahynul počas misie v Afganistane, sa uskutoční dnes o 15.00 h v Turzovke. Na pohrebe sa okrem prezidenta SR Ivana Gašparoviča zúčastnia minister obrany Martin Glváč, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Peter Vojtek, americký veľvyslanec na Slovensku Theodore Sedgwick, ako aj ďalší štátni a vojenskí predstavitelia. 

Príslušník afganskej armády v utorok 9. júla začal zo strážnej veže strieľať na skupinu slovenských vojakov v Kandaháre. Okrem zosnulého vojaka, ďalší dvaja vojaci utrpeli ťažké a štyria ľahké zranenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies